Lekalų sudarymas ir lekalų dauginimas

2 psl. / 687 žod.

Ištrauka

Metodiniai nurodymai.

Drabužių naujų modelių konstrukcijos ir detalių lekalai kuriami vidutiniam ūgiui ir dydžiui. Kitų ūgių ir dydžių lekalai gaunami proporcingai didinant arba mažinant lekalų linijinius matmenis. Lekalų ūgiui ir dydžiui keisti panaudojami tam tikri skirtumai tarp ūgio ir dydžio lekalų kontūrų. Konstravimo metodikose apskaičiuoti ir pateikti lekalų kontūrų keitimo prieaugiai bet kurio ūgio ir dydžio lekalams, kurie išsaugo lekalo originalo formą ir jos neiškraipo. Skirtingo ūgio ir dydžio lekalų dauginimo (gradavimo) pagrindą sudaro pastovios žmogaus figūros matmenų kitimo priklausomybės. Glaudžiausiai tarpusavyje yra susiję tos pačios krypties matmenys: žmogaus figūros pločio ir apimčių matmenys su krūtinės apimties matmeniu, ilgio matmenys su žmogaus ūgio matmeniu. Kintant krūtinės apimčiai (žmogaus ūgiui liekant tam pačiam), kinta ne tik skersinių, bet ir išilginių matmenų dydžiai, o kintant žmogaus ūgiui (krūtinės apimčiai liekant tai pačiai), pakinta ne tik išilginiai, bet ir nežymiai skersiniai matmenys.

Dauginant lekalus dydžiais (lekalo ūgį paliekant tą patį), linijiniai pločio matmenys keičiasi ne tik horizontaline (skersine) krypimi, bet ir vertikalia (išilgine) kryptimi. Konstrukciniai lekalų taškai praktiškai pakinta pagal apskaičiuotus horizontalios ir vertikalios krypties prieaugius šiuose taškuose. Faktiškai konstrukciniai taškai brėžinyje pasislenka stačiakampių įstrižainės arba stačių trikampių, kurių kraštines sudaro horizontalūs ir vertikalūs prieaugiai, įžambinės kryptimi.

Remiantis praktinės patirties rezultatais, naudojami trys drabužių detalių lekalų dauginimo būdai: spindulinis, grupuotės ir proporcijų – skaičiavimo.


Turinys

  • Darbo turinys:
  • 1. Išanalizuoti drabužių detalių dauginimo (gradavimo) metodikas ir įsisavinti dauginimo (gradavimo) technikas.
  • 2. Sudaryti vienos drabužio detalės dauginimą (gradavimą) dydžiais.
  • 3. Suformuluoti išvadas.

Reziumė

Autorius
vienintele
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Dizainas ir technologijos
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 10, 2016
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Apykaklių konstrukcijų sudarymas

Dizainas ir technologijos Laboratorinis darbas 2010 m. vienintele
Darbe pateikiamos įvarios apykaklių konstrukcijos ir jų sudarymo pavyzdžiai. Pavyzdžiai pateikiami su skaičiavimais.

Kirpėjo įrankiai

Dizainas ir technologijos Prezentacija 2016 m. kristexx3
Kirpėjo(s) pagrindiniai įrankiai ir prietaisai Čia aprašomi pagrindiniai prietaisai kurie naudojami kirpėjo(s) darbe

Apykaklių konstrukcijų sudarymas.

Dizainas ir technologijos Laboratorinis darbas 2016 m. simmot
DARBO TIKSLAS. Susipažinti su įvairių apykaklių konstrukcijomis ir jas sudaryti.DARBO UŽDAVINIAI:1. Išanalizuoti apykaklių klasifikacijos sudarymo principus ir jų formų įvairovę.2....