Nukleorūgščių nustatymo kiekybiniai metodai

4 psl. / 781 žod.

Ištrauka

Kiekybinio nustatymo metodai pagrįsti į NR sudėtį įeinančių heterociklinių bazių geba absorbuoti šviesą ultravioletinėje spektro dalyje. Tam būtina NR ekstrahuoti iš biologinio objekto ir jas hidrolizuoti iki mononukleotidų. Vienas iš spektrofotometrinių NR nustatymo metodų, pasiūlytas A. Spirino, grindžiamas nukleorūgščių ekstrakcija iš biologinio objekto karšta perchlorato rūgštimi ir tolesniu ekstrakto absorbcijos nustatymu ultravioletinėje spektro dalyje, esant bangos ilgiams 270 nm ir 290 nm. NR kiekis apskaičiuojamas pagal A. Spirino pasiūlytą formulę.


Turinys

  • Darbo tikslas: nustatyti bendrą nukleorūgščių (NR) kiekį Escherichia coli ląstelių biomasėje ir DNR bei RNR kiekį tirpaluose.
  • Tyrimo objektas: E. coli ląstelių biomasė, DNR ir RNR tirpalai.
  • Matavimo priemonės
  • Darbo eiga
  • Skaičiavimai
  • Išvados

Reziumė

Autorius
firex
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 26, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Medžiagų tyrimas spektroskopiniais metodais

Chemija Referatas gyntag
Šiame darbe yra aprašoma spektroskopijos sąvoka, plačiau aptariama viena iš spektroskopijos rūšių- Ramano spektroskopija, pateikiama informacija apie jos principus, pritaikymą, trumpai aprašomas vienas...

Pieno rūgštingumo nustatymas

Chemija Tyrimas 2014 m. kamile191
Pieno rūgštingumo nustatymas chemijos laboratorijoje. Teorija, darbo aprašymas, paveiksliukai, išvados. Tyrimo metodai, rezultatų skaičiavimas.

Kiekybiniai baltymų nustatymo metodai

Chemija Laboratorinis darbas 2011 m. firex
Darbo tikslas: nustatyti baltymų koncentraciją mėginiuose Lowry ir Bradfordo metodais. Tyrimo objektas: jaučio serumo albuminas (JSA).

Kiekybiniai baltymų nustatymo metodai

Chemija Laboratorinis darbas 2015 m. kamile191
Biochemijos laboratorinis darbas - "Kiekybiniai baltymų nustatymo metodai", naudojant Lowry, Bradfordo ir spektrofotometrinį metodą.