Kuro elementai ir elektrocheminiai energijos kaupikliai

5 psl. / 883 žod.

Ištrauka

Kuro elementai – tai elektrocheminiai prietaisai, kuriuose vykstant reduktoriaus, t.y. kuro (kieto, skysto arba dujinio), oksidacijai bei oksidatoriaus (dažniausiai dujinio deguonies O2) redukcijai, kuro degimo reakcijos cheminė energija tiesiogiai verčiama elektros energija. Šios reakcijos metu taip pat išsiskiria ir šilumos. Kuro elementuose oksidacijos procesas yra atskirtas nuo redukcijos proceso. Abu procesai vyksta vienu metu, tačiau atskirų elektrodų paviršiuje. Oksidacijos-redukcijos reakcijoje dalyvaujantys elektronai dėl elektrodų potencialų skirtumo, t.y. dėl elektrovaros, yra pernešami išorine elektros grandine iš anodo („–“) į katodą („+“). Tokiu būdu kuro elemente iš vieno elektrodo į kitą tekanti elektros srovė atlieka darbą grandinėje.


Reziumė

Autorius
rrokkix
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 7, 2020
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Branduolinė energija

Chemija Prezentacija stonberg
Kas yra ta branduolinė energija ? Branduolinės energetikos istorija. Branduolinės energetikos ‘‘tėvai‘‘ Branduolinė energetika pasaulyje. Kur yra branduolinės jėgainės pasaulyje ? Kur yra...

Cheminis elementas rubidis

Chemija Referatas 2011 m. nikte
Cheminio elemento - rubidžio aprašymas, susidedantis iš fizikinių ir cheminių savybių apibūdinimo, paplitimo, panaudojimo aprašymo ir biocheminės dalies.

Elektrocheminiai precesai

Chemija Konspektas 2017 m. aauudd
Konspekte aprašyti elektrocheminiai procesai su lygtimis ir sprendimais, taip pat yra vaizdines medžiagos (paveikslėlių).

Cheminis elementas titanas

Chemija Prezentacija 2020 m. mokine_____
Prezentacija apie cheminį elementą titaną. Jo savybės, vykstančios reakcijos, gavimas, panaudojimas, įdomūs faktai.