Marija Gimbutienė - iškili Lietuvos ir pasaulio kultūros asmenybė

10 skaidr.

Ištrauka

Pasaulyje M. Gimbutienė laikoma viena iš įtakingiausių archeologų, savo tyrimuose sujungusia archeologiją, lingvistiką, etnologiją ir religijotyrą į bendrą discipliną – archeomitologiją, gerokai pakeitusią Europos priešistorės sampratą. M. Gimbutienė išsakė naują požiūrį į archeologiją – tradiciškai archeologai tik kasinėja ir aprašinėja savo radinius, o profesorė ėmėsi juos interpretuoti, aiškinti jų prasmę. Savo darbuose ji atskleidė Europos tautų, tarp jų ir baltų, priešistorės evoliuciją, sukūrė koncepciją apie Senosios Europos kultūrą ir jos žlugimą, kai iš Eurazijos stepių Europą užplūdo indoeuropiečių gentys.


Turinys

  • Skaidrėse yra šiek tiek apie Marijos Gimbutienes biografija. Daug pasakojama apie jos veikla. Įrodoma, kad Marija Gimbutienė tikrai yra iškili Lietuvos ir pasaulio kultūros asmenybė. Taip pat, nepamiršta paminėti jos įvertinimo lietuvoje ir užsienyje.

Reziumė

Autorius
tauciukas2001
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 4, 2017
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
10 skaidr.

Susiję darbai

Lietuvoje tarmės laikomos didele vertybe ir saugotinu kultūros paveldu, bet viešumoje, žiniasklaidoje vartotina tik bendrinė, griežtai norminė kalba. Kokią įtaką ši kalbos politikos nuostata daro galimybėms puoselėti ir kalbą, ir jos tarmes?

Lietuvių kalba Rašinys 2015 m. emilijaema
Lietuvoje tarmės laikomos didele vertybe ir saugotinu kultūros paveldu, bet viešumoje, žiniasklaidoje vartotina tik bendrinė, griežtai norminė kalba. Kokią įtaką ši kalbos politikos...