Meno terapija. Skaidrės.

10 skaidr.

Ištrauka

           Meno taikymas gydymui ir ligų profilaktikai Kurdamas žmogus pradeda ieškoti savo darbų ir ieškojimų prasmės, tikslo. Išreikšdamas save meninėje kūryboje, pajunta, jog gali duoti kažką kitiems, pradeda labiau pasitikėti savimi ir pažadina norą gyventi. Nuolatinis gėrio ėmimo ir grąžinimo procesas nepalieka žmogaus sieloje vietos blogoms mintims, nepaaiškinamai baimei ir niūriai nuotaikai.

       Vadinasi, taip gyvendami, žmonės apsaugo save ir savo artimus nuo nereikalingų stresų, įv. negalavimų ar nusivylimo gyvenimu. Aišku, nedidelių sveikatos sutrikimų tokiame įtemptame gyvenime neįšvengiame nė vienas, tačiau kuriantys ir besižavintys menu žmonės, išsiugdę norą matyti gyvenimą ryškiomis, šviesiomis spalvomis – pasveiksta žymiai greičiau. Nuolatinis savęs gailėjimasis, išglebimas, apatiškas požiūris į meninę veiklą, sukurtų meno kūrinių ignoravimas tik dar labiau pablogina sergančio žmogaus savijautą.


Turinys


Reziumė

Autorius
indrutia123
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Socialinis darbas
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 20, 2020
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
10 skaidr.

Susiję darbai

Depresija. Skaidrės

Socialinis darbas Prezentacija 2019 m. indrutia123
Egzogeninė (reaktyvioji) depresija – pasireiškia po didelių sukrėtimų, pavyzdžiui artimųjų mirties, darbo netekimo, skyrybų ir t.t. Pirminėje stadijoje tai neskaitoma liga, nes emociniai...