Miokardo infarktas prezentacija

11 skaidr.

Ištrauka

Miokardo infarktas- židininė širdies raumens ischemija ir nekrozė, atsirandanti sutrikus koronarų kraujotakai. Nesveika kraujagyslė susiaurėjimo vietoje užkemšama trombu, tam tikra širdies raumens dalis, negaudama deguonies, apmiršta ir liaujasi dirbusi.

Dažniausiai miokardo infarktą sukelia vainikinių kraujagyslių stenozinė sklerozė, aterosklerozinės plokštelės išopėjimas ir lokalaus trombo, kuris užkemša kraujagyslę, susidarymas. Užsikimšus vaikininei kraujagyslei, anksčiausiai pakinta kardiomiocitų mitochondrijų struktūra, pabrinksta branduoliai, atsiranda ląstelės ir branduolio tūrio sumažėjimas - piknozė, jos praranda gliukogeną ir kalį, juose padaugėja lizosomų, ląstelės žūva, jas apgaubia neutrofilai, makrofagai, limfocitai, rezorbavusius kardiomiocitus vėliau pakeičia fibroblastai, susidaro jungiamojo audinio randas.


Turinys

  • Miokardo infarktas ir jo patogenezė
  • Infarkto tipai
  • Rizikos faktoriai
  • Širdies organo pakitimai
  • Sindromai ir diagnostika
  • Komplikacijos
  • Išvados
  • Šaltiniai

Reziumė

Autorius
asteria988
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Medicina
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 17, 2020
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
11 skaidr.

Susiję darbai

Prezentacija: griuvimai

Medicina Prezentacija 2011 m. ladypunk
Skaidrių komentaruose yra pilnas prezentacijos tekstas. Prezentacija ruošta geriatrinės slaugos paskaitai.

Miokardo infarktas

Medicina Prezentacija ziviliukas21
Miokardo infarktas (širdies smūgis) – tai širdies raumens (miokardo) ląstelių pažeidimas ir žūtis, kuriuos sukelia deguonies stoka dėl kraujotakos sutrikimo širdį maitinančiose kraujagyslėse.

Miokardo infarktas. Streptokinase

Medicina Prezentacija son ofcookie
Miokardo infarktas dar žinomas ir kaip širdies smūgis – staigi širdies raumens (miokardo) tam tikro ploto žūtis (nekrozė) arba jo negrįžtamas pakenkimas.

Artritas prezentacija

Medicina Prezentacija jasiūnas
Artritas – tai lėtinė, nuolat progresuojanti uždegiminė sąnarių liga, dažnai pažeidžianti ir kitus organus – raumenis, plaučius, širdį, kraujagysles, odą, nervus ir akis.

Gripas prezentacija

Medicina Prezentacija ievakriš
Gripas – tai ūminė kvėpavimo takų infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu. Skirtingai nuo kitų kvėpavimo takų infekcijų, gripas sukelia ūmią ligą ir...

Senas miokardo infarktas

Medicina Referatas 2018 m. tederym
Darbas apie seną miokardo infarktą, bei ligos istorijos analizė kurioje paminėti paciento vartojami vaistai bei jų svarbiausios jų sąveikos.