Lietuvoje vyksta įvairaus pobūdžio festivalių. Pristatykite bent du meno ar mokslo festivalius ir aptarkite, kuo jie patrauklūs jaunimui

3 psl. / 646 žod.

Ištrauka

Žmonės sako, kadkultūra – tai visa, kas yra sukurta visuomenės fiziniu ir protiniu darbu. Taip pat ji yra išsiauklėjimas ir išprusimas, todėl ji svarbi kiekvienam iš mūsų. Lietuvoje vyksta įvairių renginių, susijusiu su kultūra. Tarp jų yra ir festivaliai. Festivalis- tai masinė kultūros šventė. Jį gali sudaryti įvairios parodos, mokslo ir meno kūrinių apžiūros, koncertai ar mugės. Šiandien pristatysiu keletą festivalių. Tai- Jūros šventę, „Kauno Jazz“, „Erdvėlaivis Žemė“ ir Mokslo mugė KTU studentų miestelyje. Šiuose ir kitose festivaliuose susirenka įvairaus amžiaus žmonių, jaunimas taip pat. Juose jaunimas gali išmoki įvairių dalykų, pavyzdžiui kad ir istorijos, gerai praleisti laiką ar domėtis naujomis technologijomis ir moksliniais išradimais.

Pirmiausia, noriu pristatyti festivalį Jūros šventė. Šiame festivalyje kiekvienas iš dalyvių tarsi gali prisiliesti prie praeities ir manau, taip išmokti istorijos. Labiausiai man patinka tai, kad festivalyje vyksta daug įvairių parodų kaip „Į jūra visa Lietuva!“ ar „Jūros šventė žengia į miestą“. Šitos parodos leidžia pamatyti senovinių laivų, kurie yra labai įdomūs ir netradiciniai, kurių nesi matęs. Praėjusiais metais vyko laivų paradas „Dangės Flotilė“ , kuriame dalyvavo šešiolika tradicinių žvejų laivų. Šis paradas leido prisiliesti prie seno amato – žvejybos, kuris buvo labai būdingas ir musų tautai. Po to dar kartą galima pamatyti laivų ekspozicija uostelyje ir pasigrožėti laivais. Šis festivalis man ir manau daugumai jaunimui yra įdomus, nes mums leidžiama, tarsi sugrįžti į praeitį, prisiliesti prie to ko jau nebėra, kas gyvavo, kai mes dar nebuvom gimę. Toks festivalis padeda išmokti istorijos ir taip mokytis yra tikrai daug įdomiau nei iš istorijos vadovėlių.


Reziumė

Autorius
ganesas
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 9, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai