Kaip savo būsimoje profesijoje galėčiau pritaikyti įgytas psichologijos žinias?

3 psl. / 845 žod.

Ištrauka

Kai pirmose psichologijos paskaitos išgirdau sąvoka refleksija, visų pirma man iškilo klausimas, kas tai yra? Iki studijų niekada neteko, apie tai girdėti ar susidurti. Pasidomėjusi ir paieškojus internete apie refleksiją radau net ne vieną sąvoką, tačiau iš jų visų išsirinkau man labiausiai patikusią. Refleksija studijų procese įgalina studentą stebėti save, keisti savo veiklos tikslus, struktūrą, bendrauti ir bendradarbiauti su kitais žmonėmis ir kitais informacijos šaltiniais, nagrinėti savo veiklos ar mokymosi pasiekimus ir trūkumus. Taigi susipažinusi su šia sąvoka, galiu paanalizuoti kaip savo būsimoje veikloje, susijusioje su geodezija, galėčiau pritaikyti įgytas psichologijos žinias.

Psichologijos paskaitose sužinojau plačiau apie tai kas yra asmenybė ir kokia jos sąvoka. Asmenybė – tai sistema, jungianti žmogaus psichikos, elgesio bruožus, motyvus, pažinimą ir veiklą į unikalią darnią visumą, kuri išskiria jį iš kitų žmonių tarpo, daro vieninteliu ir nepakartojamu. Pasigilinus giliau supratau, kad žmogų galima atskirti ir suprasti, sužinojus daugiau apie jo fizinius ir psichologinius ypatumus. Tai kaip susiformuoja žmogaus asmenybė priklauso nuo kelių dalykų, tai kokie kontaktai su šeimos nariais, bendraamžiais, kokios kultūros vertybės perimamos, kokioj aplinkoj augo ir pan. Toks žmogaus analizavimas man padės ateityje, nes dirbant geodezininkės darbą, teks bendrauti su nepažystamais žmonėmis, bet pasinaudojus analizavimo metodu aš galėsiu geriau jį pažinti ir suprasti.


Reziumė

Autorius
anastasia24
Tipas
Rašinys
Dalykas
Psichologija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 11, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Socialinės psichologijos fenomenai žiniasklaidoje

Psichologija Referatas miliaa9
Šio darbo tikslas – socialinės psichologijos fenomenai pasirinkto veikėjo straipsniuose. Šiam tikslui pasiekti keliami tokie uždaviniai: • trumpai pristatyti pasirinktą veikėją • išanalizuoti...

Žiniasklaidos psichologijos konspektas

Psichologija Paruoštukė 2015 m. soufflee
Žiniasklaidos psichologijos konspektas, skirtas pasiruošti egzaminui. Viskas apie medijas, jų vartojimą ir vartotojus, pagrindinės sąvokos, tyrimai ir teorijos, istorija.

Savęs, kaip asmenybės, analizė verslo aplinkoje.

Psichologija Referatas 2017 m. vtamluk
Paskaitoms atlikta savianalizė, kurioje išanalizuoti svarbiausi aspektai, tokie kaip charakteris, asmenybės tipai, lyderystė ir daug svarbių dalykų apie save. darbas įvertintas aukštu balu