Alzheimeris

13 psl. / 2067 žod.

Ištrauka

Alzheimerio liga tai dažniausiai senyvo amžiaus žmonių liga. Šią ligą pirmasis aprašė 1907 m. vokiečių gydytojas Aloizas Alzheimeris, kurio vardu ji ir pavadinta.1901 m. vokiečių psichiatras Aloizas Alzheimeris apklausė 51-erių metų pacientę Augustę Deter, kurią atgabeno jos vyras Karlas Deteris, nebeįstengęs ja rūpintis. Gydytojas A. Alzheimeris atlikęs keletą paprastų bandymų, nustatė pacientei amneziją - atminties sutrikimą.Ponia Augustė D. buvo pirma pacientė, kuriai diagnozuota Alzheimerio liga.Savo tolimesnį darbą dr. A. Alzheimeris tęsė Vokietijos mieste Miunchene, žymaus Emilio Krėpelino laboratorijoje. E. Krėpelinas buvo pagrindinės knygos apie psichiatriją autorius, giliai įsitikinęs, kadneuropatologija gali būti susijusi su klinikinėmis psichinėmis funkcijomis. 1906 m. balandžio 8 d. Augustė D. mirė. Alzheimeris dirbo su dviem Italijos psichiatrais, kad ištirtų jos anatominius ir neuropatologinius ypatumus. 1906 m. lapkričio 3 d. jis pristatė Augustės D. atvejį trisdešimt septintajai Pietvakarių Vokietijos psichiatrų draugijai, apibūdindamas neurofibrilecijos raizginius ir amiloidų plokšteles kaip ligai būdingus požymius. Šį ir panašius atvejus E. Krėpelinas vėliau aprašė savo „Vadovėlyje studentams ir gydytojams“, pavadindamas Alzheimerio liga.Iki 1910 m. šis pavadinimas buvo pripažintas ir naudotas medicinos specialistų.Beveik visą XX amžių Alzheimerio liga buvo diagnozuojama 45 – 65 metų amžiaus asmenims. Jiems buvo būdingi silpnaprotystės simptomai, atsiradę dėl Alzheimerio atrasto histopatologinio proceso. Iš pradžių buvo manoma, kad silpnaprotystė yra senėjimo išdava ir išsivysto dėl su amžiumi susijusio smegenų arterijų „kietėjimo“ proceso.Apie 1970 m. terminas buvo pradėtas naudoti vienodai paveiktiems visų amžių asmenims, nes simptomai ir smegenų patologija buvo identiški anksčiau aprašytos Alzheimerio ligos aukoms.Apibūdinimas Alcheimerio rūšies senatvinė silpnaprotystė (ARSS) buvo naudojamas atskiriant tuos, kurių amžius buvo daugiau nei 65 metai, kurie neatitiko į klasikinių ligos amžiaus kriterijų.Galiausiai, terminas Alzheimerio liga buvo formaliai priimtas į psichiatrijos ir neurologijos terminiją. Juo apibūdinami visų amžių pacientų su tais pačiais simptomais ligos eiga ir neuropatologija.Pasaulyje yra daugiau nei 30 milijonų žmonių sergančių šia liga.
Tikslas: Aprašyti apie Alzheimerio ligą
Uždaviniai: Išsiaiškinti, kas yra Alzheimerio liga; Alzheimerio ligos simptomus; kaip ši liga gydoma; Alzheimerio ligos prevencijas.


Turinys

  • Įvadas……………………………………………………………………………………………3
  • Alzheimerio liga…………………………………………………………………………………4
  • Ligos priežastys ir rizikos veiksniai……………………………………………………………….5
  • Alzheimerio ligos etapai…………………………………………………………………………6
  • Tyrimas……………………………………………………………………………………………7
  • Galvos smegenų ir nervinių ląstelių pokyčiai sergant Alzheimerio liga………………………….8
  • Ligos gydymas…………………………………………………………………………………….9
  • Prevencija………………………………………………………………………………………10
  • Išvados…………………………………………………………………………………………12
  • Literatūra…………………………………………………………………………………………13

Reziumė

Autorius
marvita
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 19, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Alzheimerio liga, jos gydymas

Medicina Referatas 2018 m. milda17
Darbe rašoma apie Alzheimerio liga. Kas tai per ligą, kokie yra taikomi tyrimo metodai ligai gydyti, kaip prižiūrimi ligoniai sergantys šią ligą. Kadangi...