Rusijos ir Vakarų civilizacijų susidūrimas

6 psl. / 2320 žod.

Ištrauka

Civilizacijų susidūrimas – tarptautinių santykių teorija, kuri sako, kad žmonių kultūriniai, tautiniai ir religiniai skirtumai yra pagrindinis veiksnys, lemiantis konfliktus. Ši teorija tapo populiari po Šaltojo karo. Pasak S. P. Hutingtono, kuris buvo vienas pagrindinių šio termino populiarintojų, skirtingumas tarp civilizacijų yra nulemtas skirtingos istorijos, kalbos, kultūros, o visų svarbiausia – religijos.

RELIGIJAVyraujanti religija Rusijoje yra ortodoksinė krikščionybė arba kitaip stačiatikybė. Naujausių apklausų duomenimis, 71% gyventojų laiko save stačiatikiais. Tačiau, taip pat Rusijoje yra ir labai didelis skaičius ateistų ir žmonių, kurie tiki į Dievą, bet nepraktikuoja jokios religijos. Manoma, kad toks didelis nepraktikuojančių jokios religijos žmonių procentas yra dėl Sovietų sąjungos įtakos.

Rusų stačiatikių bažnyčia turi tūkstančio metų istoriją, ji daro stiprią politinę ir dvasinę įtaką Rusijos gyventojams. Dabartinės Rusijos teritorijoje krikščionybė oficialiai priimta 988 m. Daugelis tvirtina, kad Rusų stačiatikių bažnyčią įkūrė apaštalas Andriejus. Istoriškai ortodoksų krikščionybė susiformavo Romos Imperijos rytuose iš Jėzaus Kristaus ir apaštalų mokymo, iki didžiosios schizmos sudarė vieną Bažnyčią kartu su dabartiniais katalikais. Remdamiesi Nikėjos-Konstantinopolio tikėjimo simboliu, krikščionys ortodoksai išpažįsta:• Tikėjimą į vieną Dievą.• Vienesmę nedalomą trejybę: Tėvą, Sūnų ir Šventąją Dvasią.• Jėzų Kristų - mesiją, Viešpatį, Dievo Sūnų, gimusį, bet nesukurtą, priėmusį kūną iš mergelės Marijos.• Tikėjimą į kūnišką Kristaus prisikėlimą, žengimą į Dangų, artėjantį Antrąjį Kristaus atėjimą ir amžinąjį gyvenimą.• Vieną, šventą, katalikišką (visuotinę) ir apaštališką Bažnyčią, kurios galva - Jėzus Kristus.


Reziumė

Autorius
monika.bijeikyte
Tipas
Referatas
Dalykas
Sociologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 4, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai