Netaisyklingos sėdėsenos žala atliekant manikiūrą

8 psl. / 1529 žod.

Ištrauka

Kiekvienas privalome rūpintis savo sveikata, ji kaip ir gera savijauta ar žvali nuotaika priklauso tik nuo mūsų pačių. Taisyklinga laikysena turi didelę reikšmę žmogaus išvaizdai ir savijautai, yra ugdymo kultūros požymis ir geros sveikatos atspindys. Tai įprasta kūno padėtis, kai žmogus, ypatingai neįtempdamas raumenų, sugeba tiesiai laikyti liemenį ir galvą.

Tinkamai valdomi fiziniai ergonominiai principai kelia darbo našumą ir kokybę. Nuo ilgalaikės ir netaisyklingos laikysenos dirbant kompiuteriu, kenčia visi raumenys, bet daugiausiai pažeidžiami pečių lanko bei kaklo raumenys, tiesiamųjų nugaros raumenų grupė, krūtinės ir klubiniai juosmens raumenys. Taisyklingoje padėtyje dirbant sąnariai yra išlaikomi natūralioje padėtyje ir tai yra patogi darbo poza.

Šio darbo tikslas – išsiaiškinti daromą žalą organizmui dėl netaisyklingos sėdėsenos atliekant manikiūrą ir kaip to išvengti.

Šio darbo uždaviniai:

  1. Įvertinti netaisyklingos sėdėsenos priežastis;
  2. Surasti darbo vietos trūkumus ir juos ištaisyti.

Reziumė

Autorius
linute_
Tipas
Referatas
Dalykas
Sauga
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 27, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Triukšmo žalos analizė

Sauga Referatas bambakliukas
Tikslai: ● suvokti triukšmo sampratą ● suprasti triukšmo daromą žalą ● išmokti apsisaugoti nuo triukšmo keliamo pavojaus Uždaviniai: ● nustatyti triukšmo daromą žalą...

Manikiūro, pedikiūro higieniniai reikalavimai

Sauga Prezentacija ziviliukas21
—A kategorijos paslauga – paslauga, kurią teikiant pažeidžiama oda arba gleivinė ir instrumentas užteršiamas krauju arba kitais kūno skysčiais (tatuiravimo, ilgalaikio (permanentinio) makiažo,...