Hipotezė: Visatos amžius tik keliolika tūkstančių metų

2 psl. / 1129 žod.

Ištrauka

Naujumas

Atrodytų, kad nėra įmanoma tiksliai apskaičiuoti Visatos amžiaus, tačiau pagal naujausius įrodymus, mes galime lengvai sužinoti, koks gi yra Visatos amžius. Pagal Didžiojo sprogimo teorija (visatos atsiradimo teorija), Visatos amžius yra apie 13,7 milijardų metų, kas reiškia, kad hipotezė ''Visatos amžius tėra keliolika tūkstančių metų'' yra net labai netikslus. Šiame darbe pateiksiu pačius naujausius ir įtikinamiausius įrodymus šiai hipotezei paneigti.

Įdomumas

Visata – tai materialusis pasaulis, erdvės atžvilgiu beribis, o laiko – kintantis. Visata yra visa erdvė ir laikas, kuris apima planetas, mėnulius, mažas planetas, žvaigždes, galaktikas, tarpgalaktikos erdvės turinį ir visą materiją bei energiją. Pasirinkau nagrinėti šią hipotezę, nes susidomėjau, koks gi yra tas tikslusis Visatos amžius ir kodėl jis yra toks, o taip pat ir todėl, kad domėtis apie Visatą yra labai įdomu.

Idėjos aprašymas

Jau nuo tada, kai buvo aptinkami tolimi objektai, mokslininkai negalėjo tiesiogiai nustatyti nei jų amžiaus nei koks atstumas yra nuo mūsų. Tačiau, kad visa tai apskaičiuoti, buvo pasitelkiamos įvairios teorijos, mokslas, kurio pagalba mokslininkai sugebėjo suskaičiuoti amžių ir visus kitus aspektus. Nuo tada mokslininkai suprato, kad pirmiausiai reikia apskaičiuoti raudonąjį poslinkį, o tada įstatyti šį dydį į atitinkamas kosmologines lygtis, kurios leidžia apskaičiuoti objekto nuo mūsų greitį ir atstumą iki to objekto, laiką, kuri šviesa nukeliavo nuo to objekto iki mūsų, galima suskaičiuoti taip pat ir tai yra labai svarbus parametras suprasti, kokio senumo, amžiaus vaizdą matome, todėl šiais laikais, kada mokslas yra begalo pažengęs, mes turime galimybę suprasti Visatos amžių, kaip ir žinoma, visų kitų Visatos kūnų.


Reziumė

Autorius
gabrieleku
Tipas
Referatas
Dalykas
Astronomija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 11, 2018
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Hipotezė: Saulė- dvinarė žvaigždė

Astronomija Referatas gabrieleku
Naujumas Dvinarės žvaigždės hipoteze suformulavo ir nuspėjo F.Hoilis ir joje teigiama, kad Saulė ne visada buvo viena žvaigždė, o dvinarė žvaigždžių sistema, tačiau...

Meteoroidai, meteorai, meteoritai

Astronomija Prezentacija ieva574
Meteoroidai - aplink Saulę ar kitą žvaigždę ir planetas skriejantis mažų matmenų (iki 1km skersmens) kietasis kūnas. Tai kometų liekanos ar asteroidų nuolaužos.

Visata, didysis sprogimas

Astronomija Referatas 2018 m. ineskaite1
Kas mes esame? Kodėl mes čia? Iš kur mes čia atsiradome? Tai yra tik keli iš daugybės egzistencialistinių klausimų žmogaus gyvenime. Mitai, pasakos,...