Surogatinė motinystė. Probleminės situacijos analizė.

7 psl. / 1467 žod.

Ištrauka

Surogacija – tai reprodukcijos metodas, kai pagal sutartį moteris sutinka pastoti ir išnešioti kūdikį. Yra skiriamos kelios surogacijos rūšys: tradicinė (angl. traditional surrogacy), kai moteris pastoja bei išnešioja savo genetinį vaisių (nes naudojama pačios moters kiaušialąstė), pagimdo kūdikį ir jį atiduoda auginti kitiems tėvams; „nėštuminė“ (angl. gestational), kai motina pastoja ir nešioja vaisių, kuriam ji nėra biologinė motina. Taip pat įvardijamos ir altruistinė bei komercinė surogacijos. Altruistinės surogacijos atveju moteris negauna jokio finansinio atlygio, o komercinės – poros moka didžiulius pinigus, jog pasirinkta moteris išnešiotų jų kūdikį. Komercinė surogacija yra legali JAV, Ukrainoje, Rusijoje, taip pat ir Indijoje, kur indės, išnešiojusios kūdikį nevaisingoms poroms iš Europos ar Šiaurės Amerikos gauna užmokestį, kuriuo užtikrina savo šeimų ateitį [1].

Galima teigti, kad surogatinė motinystė – tai pagalba šeimai, kuri dėl nevaisingumo ar kitų priežasčių negali susilaukti vaikų. Ar surogatinės motinystės klausimas aktualus dabartinėje visuomenėje? Galbūt ją reikėtų įteisinti Lietuvoje? Viešojoje erdvėje galima pastebėti skelbimų, kuriuose ieškoma surogatinių motinų: „Pasiturinti ir nuoširdi užsieniečių šeima negali susilaukti vaikelio, todėl ieško moters galinčios išnešioti kūdikį (surogatinė motina). Atlygis už šią paslaugą 10000 eur. Garantuojame konfidencialumą ir puikias gyvenimo sąlygas. Jeigu norėsite, kartu su Jus lydinčiu asmeniu, visą nėštumo periodą galėsite praleisti užsienyje jaukiuose apartamentuose nemokamai. Visos Jūsų ir Jus lydinčio asmens kelionės, bei pragyvenimo išlaidos yra apmokamos. Jeigu gali mums padėti, laukiame Tavo laiško adresu: <...>“ [8].


Turinys

  • Įžanga
  • Etiniai argumentai "už" ir "prieš"
  • Etinio principo svarbumas
  • Pasirinkimo etiškumas
  • Rezultatas
  • Asmeninių interesų šališkumas
  • Pateisinančios aplinkybės
  • Sąveikos lygis
  • Laikas

Reziumė

Autorius
lazycat5
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 13, 2020
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
7 psl.

Susiję darbai

Vaikų pilvo skausmas, problemos analizė

Medicina Tyrimas 2013 m. gretushka
VAIKŲ SLAUGOS PROBLEMOS ANALIZĖ: PILVO SKAUSMAS. Problema, tikslai, bendra vaiko būklė esant pilvo skausmui, būdai kaip suvaldyti, Gautas įvertinimas 10.

Slaugos problemos analizė šeimoje

Medicina Praktikos ataskaita 2017 m. meryem
Darbe aprašoma individiali saugos situacija šeimoje, bei identifikuojamos esamos bei galimos slaugos problemos bei jų sprendimo būdai.