Valgymo sutrikimai

20 psl. / 3799 žod.

Ištrauka

Valgymo sutrikimai apibrėžiami kaip psichikos sutrikimai.Todėl ne kiekvieną asmenį, kuris laikosi dietos ar persivalgo per šventes, galime laikyti ligoniu.

Yra skiriamos trys valgymo sutrikimų formos:

  • Nervinė anoreksija – tai sutrikimas, kai žmogus sąmoningai mažina kūno svorį, pavyzdžiui, badaudamas, intensyviai sportuodamas, vartodamas apetitą slopinančius preparatus. Šis sutrikimas gali kelti netgi pavojų gyvybei. Nors pačiam žmogui atrodo, kad jis – pernelyg storas, išsekęs jo kūnas – tai ženklas, kad reikia rimtos pagalbos.
  • Pavojinga ir bulimija. Jai būdingas nusivylimas savo kūnu, todėl žmogus ima jį keisti. Iš siaubo, kad palūžo ir prisivalgė, arba iš nerimo, kad gali priaugti svorio, jis griebiasi kraštutinių būdų, pavyzdžiui, vemia, badauja, vartoja vidurius laisvinančius vaistus, lankosi sporto klube. Po alinančių treniruočių savijauta nepagerėja – ir toliau kamuoja nerimas, milžiniškas alkis. Neretai šie pojūčiai vėl „nuraminami“ maistu.

Trečiasis valgymo sutrikimas – tai persivalgymas, susijęs su psichologiniais veiksniais. Konfliktai darbe, žlugusi karjera, nesutarimai šeimoje, skyrybos, nusivylimas vaikais gali išprovokuoti tiek badavimą, tiek persivalgymą. Yra žmonių, kurie persivalgo iš liūdesio, patyrę stiprų sukrėtimą, stresą, artimojo netektį ar skyrybas, kiti – iš pykčio, taip pat iš džiugesio – taip žmogus apdovanoja save


Reziumė

Autorius
labugna
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 20, 2022
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
20 psl.

Susiję darbai

Sutrikimai, primenantys sinkopę

Medicina Prezentacija libere
Sinkopė – tai praeinantis sąmonės netekimas dėl globalios smegenų hipoperfuzijos, kuriam būdinga staigi pradžia, trumpa trukmė ir spontaninis atsigavimas.

Neuroziniai sutrikimai

Medicina Prezentacija rūta96
Neurozė, dar vadinama psichoneuroze arba neurotiniu/neuroziniu sutrikimu, yra psichikos sutrikimų kompleksas, kurį sukelia psichogeninės priežastys. Realybės suvokimas neuroze sergantiems asmenims nesutrinka, todėl jie dažniausiai laikosi įprastinių...