Grafinio dizaino platforma

18 psl. / 2601 žod.

Ištrauka

„Canva“ yra įrankis, skirtas visiems, norintiems kurti ir rinkti turinį bei skelbti internete sukurtus dizainus. Programa „Canva“ kaip pažangi ir labai funkcionali programa tinka ir dirbant su įvairaus amžiaus ir įvairių specialiųjų poreikių turinčiais vaikais, sukuriant jiems kuo įvairesnę mokymosi medžiagą. „Canva“ – tai 2012 m. Australijoje susikūręs interneto ir debesų kompiuterijos pagrindais veikiantis grafinio dizaino įrankis, turintis didelę nuotraukų ir dizaino pavyzdžių duomenų bazę, leidžiančią kurti iliustracijas greitai ir nemokamai. Tai dizaino platforma, naudojama socialinių tinklų grafikai, pristatymams, plakatams, ir kitam vaizdiniam turiniui kurti. Šia programa labai paprasta naudoti, lengvai išmokstama, efektingai atrodo. Šioje programoje lengvai galima susikurti norimo dydžio dokumentą, pratybų planus, dekonstruoti maketų šablonus ir pasinaudoti daug kitų funkcijų reikalingų inovatyvioms užduotims sukurti. „Canva“ leidžia kurti brošiūras, skrajutes, plakatus, socialinės žiniasklaidos grafiką, kvietimus, kalendorius, vaizdo įrašus, pristatymus, mokymosi užduotis, korteles, logotipus, infografikus, etiketes, firminius blankus, gyvenimo aprašymus, meniu ir dar daugiau. Programoje yra šablonų, kuriuos vartotojai gali naudoti.

„Canva“ tai išsami, internetinė dizaino ir leidybos programa, kuri veikia bet kurioje standartinėje žiniatinklio naršyklėje, „Chromebook“, „iOS“ ir „Android“ įrenginiuose. Tai nemokama priemonė, tačiau norint kurti sudėtingesnes kūrimo, komentavimo ir valdymo informacijas, programa siūlo galimybę įsigyti mokamas paslaugas. Žiniatinklyje „Canva“ turi integruotą vaizdų, vaizdo įrašų ir grafinių išteklių banką, taigi norint įtraukti nuotraukų, vaizdo įrašų, formų, piktogramų ir iliustracijų, nereikia išeiti iš programos. Programoje leidžiama įkelti išorinius išteklius.

Darbo tikslas - išanalizuoti ir pristatyti grafinio dizaino platformą „Canva“, parengti ir pateikti medžiagą, reikalingą jos instaliavimui ir naudojimui mokymosi užduočių kūrimui, redagavimui.

Rengiant šį darbą naudotasi priemonės naudotojo vadovu bei oficialiame tinklalapyje pateikta medžiaga.

Savikontrolės klausimai

  1. Kam naudojama dizaino platforma „Canva“?
  2. Kokiose naršyklėse/įrenginiuose veikia programa “Canva”?
  3. Kodėl programa „Canva“ siūlo įsigyti mokamas paslaugas?
  4. Ką galima sukurti su programa „Canva“?

Turinys

  • TURINYS
  • ĮVADAS. 
  • PRIEIGA PRIE CANVA PRIEMONĖS. 
  • PRIEMONĖS FUNKCINIS APRAŠYMAS. 
  • PRIEMONĖS PANAUDOJIMO (VIENOS FUNKCIJOS) INSTRUKCIJA.
  • CANVA PANAUDOJIMAS MOKYMUISI 
  • PRIEMONĖS CANVA PALYGINIMAS SU ALTERNATYVOMIS. 
  • Numatomas priemonės panaudojimas. 
  • Asmeniniai reikalavimai priemonės naudojimui. Prieinamumas. 
  • LITERATŪRA.

Literatūros sąrašas



  1. PAIGE GEHRED, Alison. Canva. 2020 Apr; 108(2): 338–340. MLIS. 2020 Apr 1. Preiga per: doi: https://doi.org/10.5195%2Fjmla.2020.940

  2. LOCKER, Melissa. Graphic design start-up Canva has just turned into a unicorn [Internet] Fast Company; 2018. [cit. 2020 m. vasario 21 d.]. Prieiga per internetą: https://www.fastcompany.com/40514362/graphic-design-startup-canva-just-turned-into-a-unicorn .

  3. Canva Support. Apply for nonprofit program [Internet] Canva; [cited 23 Dec 2019]. Preiga per internetą: https://support.canva.com/account-basics/nonprofit-program/apply-for-nonprofit/?uid=7492e0a3-c3aa-4251-8777-adc5715c961e


Reziumė

Autorius
Tiksiuke
Tipas
Referatas
Dalykas
Mokslinė metodologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 4, 2022
Publikuotas
2022 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai