Vartojimas ir vartotojiškumas šiuolaikinėje visuomenėje

18 psl. / 3769 žod.

Ištrauka

Laisvalaikis ir pramogų industrija. Pirkimas kaip laisvalaikio praleidimo forma bei malonumas. Vartojimo skatinimas: marketingas ir reklama. Materialinės gerovės vaidmuo vartojimo procese bei nuolatinis visuomenės poreikių augimas.

Vartojimas ir vartotojiškumas visais laikais buvo neatsiejama visuomenės dalis, laikui bėgant keitėsi tik vartojimo įpročiai ir mąstai. Svarbus šiuolaikinės vartotojiškos visuomenės bruožas yra nuolatinis naujų poreikių ir vartojimo norų kūrimasis, patenkinus ankstesniuosius. Galimybė patenkinti savo poreikius yra glaudžiai susijusi su pajamų kiekiu, tad vartotojiškumas yra neatsiejamas nuo materialinės padėties, užimamo socialinio sluoksnio.
Vartojamos gėrybes galima suskirstyti į du tipus – tos, kurios mums gyvybiškai privalomos (maistas, būstas, drabužiai) ir tos, kurios patenkina mūsų fiziologinius poreikius – pramogos, laisvalaikio praleidimo būdai.
Žmonės, gaunantys didesnes pajamas, turi galimybę rinktis tokių paslaugų, kurios prieš keletą dešimtmečių atrodydavo tarsi svajonė ar net stebuklas. Prekių ir paslaugų spektras toks platus, kad žmonėms sunku susigaudyti ką rinktis, todėl vyrauja vartojimo ir vartotojiškumo skatinimas per marketingą ir reklamą. Tai padeda žmogui nepasimesti tarp naujovių, tačiau neretai suklaidina ir dažniausiai nepadeda pasirinkti geriausio varianto. Komercinė nauda, kad ir kaip bebūtų gaila, dažnai nugali žmonių gerovę.


Turinys

  • Įvadas3
  • Laisvalaikis ir pramogų industrija4
  • Pirkimas kaip laisvalaikio praleidimo forma bei malonumas7
  • Vartojimo skatinimas: marketingas ir reklama10
  • Materialinės gerovės vaidmuo vartojimo procese bei nuolatinis visuomenės poreikių augimas13
  • Išvados16
  • Žodynas17
  • Šaltiniai18

Reziumė

Autorius
m.avdejenkov
Tipas
Referatas
Dalykas
Sociologija
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 19, 2013
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai

Anglų kalbos vartojimas Lietuvos miestuose

Sociologija Kursinis darbas faustina93
Dаrbo аktuаlumаs. Аnglų kаlbos vаrtojimo аplinkа yrа svаrbus ir įvаiriаpusis sociаlinis kontеkstаs, kuriаmе аtsivеriа kаlbos ir visuomеnės sаntykiаi, taip pat išryškėjа dаug kаsdiеnės...

Labdara ir parama: visuomenės vertinimas

Sociologija Tyrimas 2008 m. coliuke1
Tyrimo problema. Lietuvoje gerėjant ekonominiam ir socialiniam žmonių gerbūviui, vis dar išlieka skurstančios, socialinę atskirtį patiriančios, sunkiomis ligomis sergančios, nukentėjusios nuo stichinių nelaimių...