Didžiojo kanjono nacionalinis parkas

6 psl. / 1211 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas – Didysis Kanjonas yra laikomas vienu iš septynių naujųjų pasaulio stebuklų, todėl yra įdomu ir vertinga analizuoti bei domėtis šiuo gamtos objektu. Taip jis svarbūs tuo, kad analizuojant šiame darbe įvairius dokumentus galima tikrai pasisemti daug žinių bei praplėsti akiratį domintis ne tik jos istorija ar jį apžiūrint, kas šiais laikais lankant turistinės traukos objektus yra labai populiaru, tačiau ir sužinoti kokios institucijos saugo šį į gamtos paveldą įtrauktą objektą ir kas yra saugoma. Žinant tai turbūt kiekvienas turistas ir lankytojas elgtųsi atsargiau bei atsakingiau.
Analizuojama tema rašė tokie žymus autoriai kaip John M. Glionna, nes tyrė Didžiojo Kanjono nacionalinio parko Kolorado upės gyvūnus ir parašė straipsnį apie tai , ir Eryn Brown kuri aprašė ten dirbančių mokslininkų atradimus , o Lietuvoje šiai temai savo darbų neskyrė nė vienas. Tačiau ir užsienio autoriai analizavo tik pavienes šios temos dalis. Nežiūrint į tai, tokie šios temos klausimai kaip : kokie dokumentai saugo Didžiojo Kanjono nacionalinio parko teritorija bei tenai esančią gamtą yra svarbūs. Tai rodo temos aktualumą, tiek teoriniu, tiek praktiniu požiūriu.
Darbo tikslas : suprasti ir pristatyti Didžiojo Kanjono nacionalinį parką kaip pasaulio paveldą ir pateikti jo vertes bei jį saugančius dokumentus bei institucijas.
Darbo uždaviniai :
1. Surasti visus Didžiojo Kanjono nacionalinį parką saugančius dokumentus bei institucijas
2. Aptarti ką saugo dokumentai ir institucijos
3. Suprasti kodėl ir pagal kokius kriterijus šis objektas buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą
Darbo struktūra : Darbas susideda iš trijų dalių. Pirmojoje dalyje aprašoma trumpa Didžiojo Kanjono nacionalinio parko istorija bei išskiriamas unikalumas. Antrojoje dalyje atskleidžiami UNESCO pasaulio paveldo sąrašo kriterijai pagal kuriuos Didžiojo Kanjono nacionalinis parkas buvo įtrauktas bei aprašomi šių kriterijų paaiškinimai. Trečiojoje dalyje aptariami rasti dokumentai bei institucijos saugančios ši objektą.
Darbo praktinė reikšmė : informacija gali būti panaudoti švietimo sistemoje, mokant tiek mokinius, tiek studentus, tiek turistus kaip derėtų elgtis Didžiojo Kanjono nacionalinio parko teritorijoje bei ko nederėtų daryti.
Tyrimo metodai : aprašomasis, analitinis.


Turinys

  • Įvadas
  • 1. Didžiojo Kanjono nacionalinis parkas, Didysis Kanjonas ir jo unikalumas…………………… …………………… …4
  • 2. UNESCO kriterijai 4,5
  • 3. Didžiojo Kanjono nacionalinį parką saugantys dokumentai bei institucijos5
  • 4. Didžiojo Kanjono nacionalinio parko kaip pasaulio paveldo vertės5
  • 5. Literatūros sąrašas6

Reziumė

Autorius
matyfa
Tipas
Referatas
Dalykas
Geografija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 23, 2013
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai

Nacionaliniai parkai

Geografija Prezentacija rubikas
Didžiąją skaidrių dalį užima nacionalinių parkų nuotraukos. Teksto nėra daug, išrinkti tik svarbiausi faktai (internete galima šiek tiek paskaityti, be to, vienas skaidrių...

Aukštaitijos nacionalinis parkas

Geografija Prezentacija 2013 m. gilmoras13
Aukstaitijos nacionalinis parkas. Istorija; tikslai; gamta; fizinė - geografinė padėtis; biologinė įvairovė, kultūra.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas

Geografija Prezentacija ievanilla
Kuršių nerijos nacionalinis parkas - tai saugoma teritorija, apimanti lietuviškąją Kuršių nerijos sausumos dalį kartu su Kuršių marių ir Baltijos jūros pakrante. Visa...

Žematijos nacionalinis parkas

Geografija Prezentacija arnas
Žemaitijos nacionalinis parkas – nacionalinis parkas šiaurės vakarų Lietuvoje (didžioji dalis Plungės rajone) įsteigtas 1991 metais, siekiant išsaugoti Platelių ežeryną ir jo apylinkių...

Lietuvos nacionaliniai parkai. Skaidrės

Geografija Prezentacija 2015 m. paula.rud
Lietuvoje yra 5 nacionaliniai parkai. Kiekvienas jų yra savaip įdomus, patrauklus. Aukštaitijos nacionalinis parkas yra pats seniausias, jo teritorija siekia apie 400 kvadr....

Nacionaliniai parkai

Geografija Prezentacija 2021 m. Aliuka
Šis projektas, yra parengtas trumpam ir aiškiam pasakojimui ( atsiskaitimui ). Konkretus ir aiškus, skaidrės gražios ir kokybiškos.