Žiniasklaidos tekstų antraštės turi būti informatyvios, aiškios ir patrauklios. Pateikite antraščių pavyzdžių ir aptarkite jų tinkamumą turinio atžvilgiu

4 psl. / 523 žod.

Ištrauka

Žiniasklaida skirta teikti visuomenei informaciją. Žiniasklaida visuomet buvo tiek informacinis, tiek komercinis, tiek karinis įrankis. Tai – priemonė įteigti žmogui mintį, pakeisti jo nuomonę, pasaulėžiūrą ar nusistatymus.

Šiandieninė žiniasklaida susiskaidžiusi į 2 plačias grupes: informacinę bei komercinę (bulvarinę). Abiejas grupes atstovaujantys žurnalistai itin kreipia dėmesį į tinkamą antraštę. Nepaisant to, požiūris į antraštės tinkamumą skiriasi. Tam įsitikinti – susipažinsime su spaudos grupių charakteristikomis bei iš internetinių laikraščių straipsnių pateiktais pavyzdžiais.


Turinys

  • "Žiniasklaidos tekstų antraštės turi būti informatyvios, aiškios ir patrauklios. Pateikite antraščių pavyzdžių ir aptarkite jų tinkamumą turinio atžvilgiu" (Kalba, 3 potemė).
  • Nagrinėjami 2 žiniasklaidos tipai bei pateikiami straipsnių pavyzdžiai, nagrinėjamas antraščių tinkamumas - ar jos informatyvios, tinkamos turiniui ir kt.

Reziumė

Autorius
giedredarg
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Žurnalistika
Kaina
€1.55
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 13, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai