Reabilitacijos konspektas

30 psl. / 8600 žod.

Ištrauka

1. Reabilitacijos sistema Lietuvoje.

Lietuvoje medicininės reabilitacijos organizavimas vykdomas remiantis LR SAM ministro įsakymu Nr. V-50 (2008 m. sausio 17 d., Vilnius): „DĖL MEDICININĖS REABILITACIJOS IR SANATORINIO (ANTIRECIDYVINIO) GYDYMO ORGANIZAVIMO“. Reabilitacijos rūšys: I etapas – pavienės medicininės reabilitacijos priemonės; II etapas – stacionarinės reabilitacijos paslaugos; III etapas- ambulatorinės reabilitacijos paslaugos; Pakartotinė reabilitacija; Palaikomoji reabilitacija (Pakartotinė ir palaikomoji reabilitacija yra skiriama esant indikacijoms pagal teisės aktuose nustatytą tvarką). FMR gydytojas įvertina paciento biosocialinių funkcijų sutrikimo lygį arba ligos sunkumo laipsnį ir rekomenduoja reabilitacijos etapą. Už asmenų siuntimą į reabilitaciją atsako gydantis gydytojas. Už asmenų reabilitacijos paslaugas apmokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) įstaigoms, kurios yra licencijuotos užsiimti šia veikla ir atitinka šio įsakymo bendruosius ir specialiuosius medicininės reabilitacijos paslaugų suaugusiesiems ir vaikams teikimo reikalavimus ir yra sudariusios sutartis su TLK. Į reabilitacijos įstaigas pacientai privalo atvykti ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo stacionarinio gydymo ir pirmojo reabilitacijos etapo baigimo dienos.

2. Reabilitacijos samprata, biopsichosocialinės funkcijos, reabilitacijos specialistų komanda.

Medicininė reabilitacija – kompleksinis medicininių reabilitacijos priemonių (ergoterapija,kineziterapija,fizioterapija,masažas,logoterapija,ortopedinės ir techninės pagalbos priemonės,psichologinė pagalba,gydymas vaistais,pacientų ir jų artimųjų mokymas,gydymo dieat irk t.) taikymas siekiant kuo geriau atkurti sutrikusias funkcijas arba, kai pakitimai negrįžtami, jas kompensuoti ar palaikyti pasiektą funkcinio pajėgumo lygį.

Reabilitacija - medicininių, socialinių, profesinių, juridinių priemonių komplekso taikymas, siekiant maksimalaus asmens funkcinio aktyvumo. Biopsichosocialinės funkcijos: orientuotis aplinkoje, laike, savyje, priimti – perduoti informaciją, nepriklausomai egzistuoti ir tenkinti fiziologinius (ir seksualinius) poreikius (valgyti, apsitarnauti, rūpintis asmenine higiena), judėti aplinkoje, matyti, girdėti, dirbti, būti ekonomiškai nepriklausomam, būti socialiai aktyviam, užsiimti prasminga (kūrybine) veikla, būti dvasingam. Reabilitacijos specialistų komanda:

1. Gydytojas 2. Kineziterapeutas 3. Slaugytoja 4. Ligonis 5. Šeimos narys 6. Likimo draugas 7.Psichologas 8. Ergoterapeutas 9. Socialinis darbuotojas 10. Ortozių specialistas 11. Gydytojai konsultantai.


Reziumė

Autorius
wizardas
Tipas
Konspektas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.66
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 12, 2020
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
30 psl.

Susiję darbai

Bendrosios slaugos konspektas 1 kursui

Medicina Konspektas studentė14
Slaugos apibrėžimai. PSO slaugos apibrėžimas Slauga – tai veiksmai, padedantys sergančiam ar sveikams individui išsaugoti sveikatą arba ją grąžinti taip, kad...

Fiziologijos konspektas

Medicina Konspektas xdomis90
Kraujo plazma (55 % viso kraujo) – tai skystoji kraujo dalis, gelsvos spalvos, ją sudaro: Vanduo (90-92 % plazmos) Organinės medžiagos:...