Mielių populiacijos augimas. Praktinis darbas

2 psl. / 238 žod.

Ištrauka

Tikslas: nustatyti mielių populiacijos priklausomybę nuo laiko.Hipotezė: esant 30oC temperatūrai mielių populiacija augs sparčiau.Priemonės: Mielės Cukraus tirpalas Termometras Indas Šiltas vanduo Laikrodis Mikroskopas Hemocitometras Menzūrėlė PipetėDarbo eiga:1. Degtuko galvutės dydžio mielių gabaliuką išmaišyti su 10ml vandens.2. Padaryti cukraus tirpalą.3. Mielių suspensiją supilti į menzūrėlę su cukraus tirpalu.4. Gautą skystį padalinti į dvi dalis, vieną laikyti 20oC, kitą 30oC. 5. Iš gautųjų tirpalų pagaminamas mikropreparatas ir –žiūrint pro mikroskopą (naudojant hemocitometrą) skaičiuojama kiek mielių ląstelių yra viename mm2. Skaičiavimą atliekame kas 4h, ir taip 48h(dvi paras).6. Duomenis surašome į lentelę.7. Pagal gautus duomenis braižome grafiką, rodantį kaip mielių populiacijos augimas priklauso nuo temperatūros.8. Paaiškiname gautus rezultatus, padarome išvadą.


Reziumė

Autorius
mildaj
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 17, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Žmonių populiacijos augimas

Biologija Prezentacija 2016 m. diamond1in2the3sky
Glaustas skyrelio apibendrinimas. Paimtos svarbiausios išvados, atsakyti skyrelio klausimai. Įvertinimas: 10.

Augalų augimas ir vystymasis

Biologija Prezentacija giedriusnote3
Augalų ontogenezės apibūdinimui naudojami terminai. Augalai akumuliuoja saulės energiją, sugeria vandenį ir mineralines medžiagas, suformuoja naujas ląsteles ir organus, įvyksta kokybiniai pokyčiai. Augimas...

Mielių populiacijos tyrimas

Biologija Tyrimas 2017 m. adas123
Čia yra mielių populiacijos tyrimas,kurį man teko atlikti biologijos namų darbams ir mokytojos buvo įvertintas 10-uku su pagyrimu :)