Antanas Škėma – Balta drobulė (kūrinio atpasakojimas)

2 psl. / 980 žod.

Ištrauka

Antanas Škėma

Balta drobulė

Įžanga

Antanas Garšva. Silpnos sveikatos daktaras. Praeityje figuravo Elena. Garšva aplanko kitą daktarą Igną. Dirba liftininku nr. 87.

1.

Stevenso taverna. Užeina Garšva, kalbasi. Įeina Elenos vyras. Kalbasi su Garšva. Garšva myli Eleną. Nori, jos. Kad jos vyras ir ji išsiskirtų. Vėliau išsiskiria. Garšva atvyksta į darbą. Jis lietuvis New Yorko hotelyje.

2.

Iš užrašų. Garšva apsiskaitęs. Tėvas mėgo smuikuoti. Rašė dramas. Žiaurias, kruvinas. Buvo kalbėtojas. Žavus melagis. Mylėjo gamtą. Antanui darbas tarsi rutina.

3.

Kauno Centrinis knygynas. PRAEITIS! Garšvai 14m. tėvas mokytojauja. Antanas domėjosi Schopenhaueriu, Gėte, Dostojevskiu. Kartą paveiktas Su Schopenhauerio minčių jis nuėjo, pirkt virvės, ruošiasi žudytis. Sekmadienį eis žudytis. Jau buvo įkišęs galvą į kilpą, kai persigalvojo ir ištraukęs galvą, nušoko žemėn. Liaudies Namų kambarėlyje išmiega 11 valandų. GRĮŽTAM Į DABARTĮ. Supranta, kad dar nėra gimęs.

4.

Stundebakeris važiuoja autostrada. Galinėj sėdynėj Elena su Garšva. Praeitis. Abu kalbasi. Vėliau atsimena 1939m įvykį. Susitinka su vienuole. Ši jam tepasako Telaimina tave Dievas. Toliau kalba su Elena. Sustoja aikštelėje. Garšva stebėjo Eleną su maudimuku. Visi nuėjo į paplūdimį. Grįžtam į dabartį. Garšvai liko 40min iki pertraukos. Jis galvoja... Apima ramybė. Daug galvoja, pradeda melstis xD prisimena Lili. Jo dažną keleivę. Vėliau meldžiasi cigaretei xD Keikiasi. Vėliau išeina laukan.


Turinys

  • Visas "Balta drobulė" kūrinio atpasakojimas nuo pirmojo iki keturioliktojo skyriaus (+ įžanga ir pabaiga).

Reziumė

Autorius
elvinas.
Tipas
Paruoštukė
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.38
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 13, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

A. Škėma "Balta drobulė" santrauka

Lietuvių kalba Konspektas 2014 m. mantulio
Aiški ir detali romano "Balta drobulė" santrauka kartu su kūrinio problemomis, idėjomis, citatomis, aforizmais, aktualumu šioms dienoms.

Antanas Škėma "Balta drobulė" konspektas

Lietuvių kalba Konspektas 2018 m. gabice
Konspektas skirtas pasiruošti gerai analizuoti Antano Škėmos kūrinį "Balta drobulė". Svarbiausios temos, struktūros, autoriaus biografija, kūrinio kompozicija.