Psichologijos pradmenų konspektas

10 psl. / 2384 žod.

Ištrauka

Konfliktavimo strategijos:




  • Vėžlys (šarvas): konfliktinėse situacijose sulenda į save, bėga nuo konflikto, nuo jo sprendimo, nebando kovoti, įrodinėti, išvengia muštynių. Santykiai su tokiu žmogumi eina atšalimo keliu;

  • Meškiukas: nusileidžia konflikto metu („vaikai, gyvenkime draugiškai“), pasidaro savotiška auka, ir daug kas juo naudojasi;

  • Ryklys - būna kelių rūšių: vieni smurtauja tik psichologiškai, visiškai nesutinka su kito nuomone, įžeidinėja, grasina, naudojasi bet kuriomis priemonėmis, kiti smurtauja dar ir fiziškai, priekaištauja. Dažnai tokios (psichologiškai spaudžiančios) būna moterys, vyrai dažniausiai smurtauja, stengiasi panaikint streso šaltinį. Gerą karjerą dažniausiai padaro būtent rykliai. Jie – maniakai, kurių aukomis tampa žmona ir vaikai (pradeda rodyt savo veidą tik tuomet, kai pajaučia aukos bejėgiškumą). Vienas ryklio požymys – blogi atsiliepimai apie savo šeimą, radikaliai nutraukti santykiais su artimaisiais. Kitas - blogas elgesys, daug paniekos „antrarūšiems“ žmonėms (skurdžiams, neturtingiems). Trečias – labai agresyviai vairuoja.

    • Lapė: konflikte ieško kompromiso, bando susitarti.Moto: „jei gyvenčiau vienas, būtų geriau“. Pvz., aš mėgstu varškėčius, jis – cepelinus – mes valgom sriubą. Pati nusileidžia, bet it iš kito reikalauja nusileist. Ir niekas nėra patenkintas.

    • Erelis: pirmas veiksmas: išsiaiškinam smulkmenas, kas patinka vienam, o kas - kitam, tada vyksta diskusija, derinimas. Antras veiksmas: erelis sugeba labai aukštai pakilti, pradeda matyti problemą kitaip, pakeičia kampą, požiūrį. Svarbiausia mokėti tinkamą strategiją naudoti tinkamu laiku. Kaip pasirinkti, kokia strategija yra tinkama? 1) Ar svarbūs santykiai, 2) ar tikslas yra svarbus.




Turinys

  • Susideda iš temų: 1). Kas yra psichologija? 2). Intelektas; 3). Dėmesys; 4). Atmintis; 5). Motyvacija; 6). Savęs vertinimas; 7). Konfliktai ir jų sprendimo būdai; 8). Emociniai konfliktai; 9). Bausmės.

Reziumė

Autorius
samanta223
Tipas
Paruoštukė
Dalykas
Psichologija
Kaina
€1.38
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 10, 2018
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Psichologijos paskaitų konspektas

Psichologija Konspektas 2014 m. erikita192
Konspektas skirtas psichologijos paskaitoms, pateikiant pagrindinę paskaitos informaciją, papildant ją papildomais komentarais, kad būtų lengviau viską suprasti.

Psichologijos konspektas

Psichologija Konspektas 2013 m. robera
Konspektas viso kurso. Puikiai padėjo pasiruošti psichologijos egzaminui. Informacija sukonspektuota taip, kad neapkrautų nereikalinga informacija.

Raidos psichologijos konspektas

Psichologija Paruoštukė 2015 m. soufflee
Raidos psichologijos konspektas - raidos teorijos: Adler, Erikson, Freud, Piaget ir kt. Psichoanalizė. Biheiviorizmas. Socialinė kognityvinė teorija ir kt.

Žiniasklaidos psichologijos konspektas

Psichologija Paruoštukė 2015 m. soufflee
Žiniasklaidos psichologijos konspektas, skirtas pasiruošti egzaminui. Viskas apie medijas, jų vartojimą ir vartotojus, pagrindinės sąvokos, tyrimai ir teorijos, istorija.

Ginčo menas. Bendravimo psichologija

Psichologija Referatas 2018 m. vetrunge
Žmonių tarpusavio bendravimas vyksta kiekvieną dieną, todėl nuomonių išsiskyrimas, konfliktai ir ginčas ieškant tiesos vyksta labai dažnai. Ginčo dalyvis turi tvirtai tikėti tuo,...