Asocialaus elgesio psichologija

20 psl. / 9649 žod.

Ištrauka

1. Asocialus elegesys – savo elgesio pasekmių kitiems nepaisymas, elgesys nepriimtinas visuomenei.
Delinkventinis elgesys – Delinkventinis elgesys - tai smulkūs nusižengimai, moralinių elgesio normų pažeidimai, kurie nesukelia rimto pavojaus ir nepadaro didelės žalos (pvz., tai gali būti nedisciplinuotas, konfliktiškas elgesys, epizodiškas alkoholio vartojimas, bėgimas iš pamokų ir pan.).
Deviantinis elgesys - Antisocialus elgesys – (angl. antisocial behaviour) deviantinis elgesys, žmogaus poelgiai arba jų sistema, prieštaraujantys visuomenės priimtoms teisės ir dorovės normoms.

2. Veiksniai lemiantis asocialaus elgesio formavimąsi - : 1) auklėjimo klaidos šeimoje (pvz., netiksliai išaiškinamos elgesio normos, šiltų emocinių santykių stoka, kontrolės trūkumas, paskatinimų ir bausmių disproporcija, prieštaringi reikalavimai); 2) atstūmimas ir izoliacija bendraamžių grupėje;
3) nesėkmės ir neigiamų vertinimų dominavimas mokykloje; 4) visuomenės informavimo priemonėse demonstruojamas smurtas bei prievarta; 5) vaiko kognityvinės brandos sutrikimai ir pan.

3. Visuomenės ir asocialaus elgesio tarpusavio ryšys - Taigi asocialus elgesys socialiniu požiūriu suprantamas, kaip neatitikimas tarp visuomenėje vyraujančių kultūros tikslų ir socialiniai priimtinų būdų jų realizavimui.


Turinys

  • 2. Veiksniai lemiantis asocialaus elgesio formavimąsi
  • 4. kultūros tikslų ir institucinių normų derinimo tipai -
  • 5. Raidos sąlygos šeimoje lemiančios asocialaus elgesio formavimąsi
  • 7. Visuomenės informavimo priemonės įtakojancios asmenybės raidą
  • ir t.t.

Reziumė

Autorius
vaidukazs
Tipas
Paruoštukė
Dalykas
Psichologija
Kaina
€1.66
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 7, 2013
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
20 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
puiku
Patvirtintas užsakymas
:)

Susiję darbai

Psichologijos (b) komandinis namų darbas

Psichologija Referatas 2012 m. capriuke
Įvertinimas 9. Dėst. V. Čepukienė. Į visus klausimus atsakymų ieškojome komandiškai. Žinoma, ne viskas ėjos sklandžiai nuo pat pradžių. Laiko stoka semestro metu...