Praktikos Ministro pirmininko tarnyboje ataskaita

23 psl. / 5849 žod.

Ištrauka

Kvalifikacinė praktika buvo atliekama šiais metais Ministro Pirmininko tarnyboje, strateginio valdymo departamente, planavimo ir stebėsenos skyriuje nuo birželio 25 iki liepos 25 dienos imtinai. Ministro Pirmininko tarnyba ( toliau- MP tarnyba) buvo pasirinkta dėl savo aukštos pozicijos valstybės valdymo struktūroje ir kokybiškos praktikos tikimybės.

Praktikos tikslas buvo universitete įgytas politologijos bei viešojo administravimo teorines žinias pritaikyti praktiškai. Įgyvendinant šį tikslą buvo siekiama susipažinti su MP tarnybos struktūra, organizacine įstaigos kultūra, pavaldumo tarp institucijų ryšiais, posėdžių rengimo ir dalyvavimo tvarka. Taip pat buvo svarbu įsigilinti į strateginio valdymo departamento veiklą, komunikaciją ir darbo specifiką skyriaus viduje, įgyti praktinio pobūdžio įgūdžių strateginio planavimo srityje, tobulinti savo analitinius gebėjimus bei suvokimą ministerijų bei kitų valstybės įstaigų veiklos planavime.

Praktikos ataskaita susideda iš dviejų dalių. Pirmoje dalyje glaustai pristatoma MP tarnybos struktūra, teikiant didžiausią dėmesį departamentui ir skyriui, kuriuose ir buvo atliekama praktika. Pateikiama darbo specifika, funkcijos, tarpinstituciniai ryšiai su kitomis valstybinėmis įstaigomis ir darbą reglamentuojantys teisės aktai. Antra dalis skirta giluminei skyriaus darbo analizei: vidinei skyriaus komunikacijai, biuro kultūrai, nusistovėjusiai darbo praktikai, kaip buvo atliekamos pavestos užduotys, pateikiant glaustesnį pagrindinės praktikos užduoties atlikimo procesą.

Literatūros sąrašą sudaro MP tarnybos veiklą reglamentuojantys teisės aktai, šios institucijos internetinėje svetainėje pateikta medžiaga bei praktikos metu naudoti teisės aktai.


Turinys

  • 1. LR MP tarnybos struktūra, funkcijos, veiklos reglamentavimas
  • 2. Planavimo ir stebėsenos skyriaus darbo specifika
  • Išvados
  • 1 Priedas. MP tarnybos institucinė schema.
  • 2 Priedas: Aplinkos ministerijos 2011 metų ataskaitos analizė
  • 3 Priedas. Praktikos dienoraštis.

Reziumė

Autorius
donatas24
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Politologija
Kaina
€3.90
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 2, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

Praktikos ataskaita savivaldybėje

Politologija Praktikos ataskaita ABC12345
Baigiamoji praktika yra studijų proceso dalis, kurios tikslas – praktiškai pritaikyti studijų metu įgytas teorines ir praktines žinias, bei suprasti praktikos institucijos veiklos...

Praktikos ataskaita. Vilniaus miesto savivaldybė

Politologija Praktikos ataskaita 2013 m. jevgenij1992
Baigiamoji praktika yra tokia studijų proceso dalis, kurios metu studentas turi galimybė praktiškai pritaikyti studijų metu įgytas teorines ir praktines žinias, bei gyliau...

Praktikos Kauno miesto savivaldybėje ataskaita

Politologija Praktikos ataskaita 2013 m. brigita
Viešojo administravimo programos praktiką atlikau Kauno miesto savivaldybėje, Teisės skyriuje 2013 m. vasario 4 – balandžio 26 dienomis. Praktiką atlikti Kauno miesto savivaldybėje...

Politologinė praktika LR Seime

Politologija Praktikos ataskaita 2012 m. dvaras007
Kalbama apie praktiką Lietuvos Respublikos Seime, pagrindinius nuveiktus darbus, stebėjimą šalies politikų darbuose, jų veiklos analizė.