Kita / Mokslinė metodologija

Cheminiai maisto priedai pieno produktuose

0 atsiliepimų
Autorius: aturr.21

•Susipažinti su cheminiais priedais pieno produktuose ir apžvelgti jų kenksmingumą organizmui. 

•. Išanalizuoti kenksmingas medžiagas pieno produktuose;

•2. Išnagrinėti dažniausiai naudojamų maisto priedų kenksmingumą;

•3.  Pateikti kiek uždraustų maisto produktų yra gaminiuose. 

•Natūralus polisacharidas (E412). Didelės agaro koncentracijos dėl mikrofloros sukeliamo rūgimo žarnyne iššaukia dujų kaupimąsi ir pūtimą. Gali kilti arba paūmėti dujų kaupimasis, vidurių pūtimas. •Karageninas (E407) Natūrali stingdanti ir tirštinanti medžiaga, gaunama iš jūros dumblių.  •Lecitinas (E322) Natūraliai gaunamas iš sojų, saulėgrąžų arba rapsų aliejaus. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma, migrena. Gali būti genetiškai modifikuotas. Didesnė dozė sunkiai toleruojama skrandžio, gali sukelti gausų prakaitavimą.  •Karboksimetilceliuliozė(E466) Nepavojingas.Natūrali tirštinimo medžiaga, apdorota chloro acto rūgštimi, laisvina vidurius. • 

 

 

Darbo tipas:
Apimtis:
21 skaidrės (-ių)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • Tikslas
  • Uždaviniai
  • Glaistytas vanilinis plombyras Nykštukas su migdolais
  • Biskvitinis plombyras SMILGA su migdolų ir šokolado glaistu
  • Riešutinio sk. griet. ledai SUPER VIVA su smulk. lazd. Rieš
  • Gl. VILKYŠKIŲ vanilės sk. varškės sūrelis MURR
  • Glaistytas sūrelis URIGA
  • Grūdėta varškė su mėlynėmis
  • DVARO grietinė
  • Geriamasis jogurtas “Jo”
  • Fermentinis sūris „Dvaro“
  • Fermentinis sūris „Tyzenhauzų
  • Išvados
  • Šaltiniai

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)
Referatas Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)

Juslinė analizė, juslinis vertinimas – produkto organoleptinių savybių vertinimas jutimo organais. Maisto moksle juslinė analizė [...]

Maisto produktų higiena
Konspektas Maisto produktų higiena

Gyvulių priešskerdiminė apžiūra Inspektorius turi sugebėti atpažinti vietinius ar bendrus pakitimus dar esant gyvuliui gyvam, padaryti [...]

Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai
Referatas Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai

Skirtingai nuo plačiai paplitusio nanotechnologijų vartojimo mikroelektronikoje, erdvėlaivių pramonėje ir farmacijos pramonėje, maisto pramonėje jų [...]

Naujų maisto produktų kūrimas
Kursinis darbas Naujų maisto produktų kūrimas

       Švilpikai su pieno-spirgučių padažu yra vienas iš tradicinių autentiškų Aukštaitijos regiono paveldo patiekalų. Aukštaičiai [...]

Greitai gendantys maisto produktai
Referatas Greitai gendantys maisto produktai

Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu [...]

Maisto priedai.
Referatas Maisto priedai.

Valgydami retai susimąstome, kas suteikia, sakykim, valgomiesiems ledams aromatą ir būdingą konsistenciją apsaugo nuo gedimo [...]

Baigiamojo praktikos ataskaita AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje
Praktikos ataskaita Baigiamojo praktikos ataskaita AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje

Studijų baigiamąją praktiką atlikau AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje. Ši praktika truko šešias [...]

Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus  perdirbant ir juos laikant
Referatas Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus perdirbant ir juos laikant

Daug maisto produktų yra ne tik nenaudingi, bet netgi kenksmingi organizmui. Taigi būtina išsamiai [...]

Maisto prekių cheminė sudėtis
Referatas Maisto prekių cheminė sudėtis

Tyrimo objektas: Maisto prekių cheminė sudėtis. Cheminės sudėties analizė. Referato tikslas: Išanalizuoti chemine sudėtį maisto prekėse.

Maisto priedai ir sveikata
Prezentacija Maisto priedai ir sveikata

DARBO TIKSLAS – išsiaiškinti maisto priedų poveikį žmogaus sveikatai. UŽDAVINIAI: susipažinti su maisto priedais: apibrėžimas [...]

AB „ Pieno žvaigždės“ įmonės turto pokyčiai ir jų priežasčių analizė
Kursinis darbas AB „ Pieno žvaigždės“ įmonės turto pokyčiai ir jų priežasčių analizė

Įmonių finansai yra finansų sistemos sudėtinė dalis. Jie per pinigus apibūdina ekonominius santykius, atsirandančius dėl [...]

Individualūs pieno ir pieno produktų vartojimo ypatumai
Prezentacija Individualūs pieno ir pieno produktų vartojimo ypatumai

Septynias dienas buvo stebima studentės mityba. Išanalizuota produktų energinė ir mitybinė vertė, apskaičiuotas paros ir [...]

Pieno produktų eksportas iš Lietuvos
Referatas Pieno produktų eksportas iš Lietuvos

Viena svarbiausių žemės ūkio šakų yra pieninkystė, kuri turi ne tik ekonominę, bet ir socialinę [...]

Sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas
Diplominis darbas Sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas

Bakalauro darbe tiriama sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas Darbo tikslas: Suprojektuoti modernios technologijos [...]