Šiuolaikinio mokymo/si ir besimokančio žmogaus samprata

2 psl. / 549 žod.

Ištrauka

Kiekvienam asmeniui mokymosi procesas siejasi su skirtingomis asociacijomis ir turi skirtingą reikšmę. Vieni mokosi norėdami tobulėti, kitiems mokymasis - priverstinis procesas. Nesunku pastebėti, jog šiandien mokymuisi teikiama žymiai daugiau dėmesio, negu praeityje. Savo darbe remdamasi straipsnio autoriaus žodžiais paanalizuosiu, kodėl būtent dabar taip akcentuojamas mokymasis, daug dėmesio skirsiu mokymosi sampratoms bei atskleisiu efektyvaus mokymosi ypatybes.

Pastaruoju metu žmonės sukluso ir ėmė vis labiau diskutuoti apie mokymosi kokybę, jo prasmę. Pagrindinis veiksnys, lėmęs tokius pokyčius, - staiga pernelyg padidėjęs informacijos kiekis. Prieš keletą dešimtmečių pagrindinis mokyklų tikslas buvo skleisti informaciją ir to visiškai užteko norint užsitikrinti sėkmingą gyvenimą. Deja, šiandieną padėtis kitokia - sėkmės garantas nebūtinai yra sukauptos žinios, tad mokyklos yra atsakingos už tai, ką svarbu išmokti. Tam, kad mums teikiama informaciją gebėtume įsisavinti ir ją tinkamai panaudoti, mums reikalingi tam tikri įgūdžiai. Tokių įgūdžių diegimas bei ugdymas yra pagrindinis šiandieninių mokyklų uždavinys.

Vieni iš veiksnių įtakojusių mokymosi pokyčius - moksliniai tyrimai bei laimėjimai, lėmę dviejų skirtingų bei visuotinai pripažintų mokymosi sampratų - bihevioristinės ir kognityvinės - atsiradimą.


Turinys

  • mokymosi kokybė
  • biheivioristinė ir kognityvinė mokymosi sistemos
  • konstruktyvizmas
  • šeši mokymosi ypatumai

Reziumė

Autorius
lauraanor
Tipas
Rašinys
Dalykas
Mokslinė metodologija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 3, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Skonio produktai

Mokslinė metodologija Referatas 2015 m. lauraanor
Referatas apie skonio produktus bei jų klasifikaciją. Informaciją apie arbata, kavą, prieskonius bei pagardus, jų laikymą.

Vaistų šalutiniai poveikiai

Mokslinė metodologija Referatas 2018 m. auryt
Niekam ne paslaptis, kad vaistai turi pašalinį poveikį. Kartais tai gali būti nedidelis bėrimas arba galvos skausmas, o kartais kur kas rimtesni sveikatos...