Filmo "Drive" ("Važiuok") recenzija

5 psl. / žod.

Ištrauka

Filmas „Važiuok“ sukurtas 2011 metais pagal James Stallis novelę „Drive“ režisieriaus Nicolas Winding Refn. Jis susilaukė daug ir labai prieštaringų žiūrovų vertinimų dėl savo netipiškumo šio amžiaus kino terpėje. Šiuolaikinio kino mėgėjai jį vertina gana kritiškai. Filmas nepanašus į „Transformerius“, „Greiti ir įsiutę“ ar kitus režisierių darbus, kurie tiesiog prikimšti kaskadinių triukų, specialiųjų efektų ir kompiuterinių pagražinimų. Tiems, kuriems patinka susišaudymai ir sprogstantys automobiliai, „Važiuok“ įdomus tik kelias minutes, o visa kita apibūdinama, švelniai tariant, kaip nuobodybė. Yra ir priešingas vertinimas. Filme nesureikšminamos šaudynių ir lenktynių scenos, jame gyvuoja gilesnė prasmė. Pagrindinio herojaus santykiai su moterimi taip pat nėra aiškūs. Visa tai palieka vietos žiūrovo apmąstymams. Dėl šių aspektų filmas nėra banalus, būtent todėl jis man paliko neišdildomą įspūdį.

TEMA

Filmo režisierius puikiai sužaidžia kino žanrais ir stiliais. Jame gausu įvairių motyvų. Filmas sužavėjo Ryan Gosling gerbėjus, nes jame puikiai atsiskleidžia šio aktoriaus talentas ir sugebėjimas įsijausti į vaidmenį.

Filmo žanras nurodomas kaip kriminalinė veiksmo drama. Matomi visų žanrų motyvai. Filme nemažai žiaurių susidorojimo scenų, kurios gana būdingos azijietiškiems kino filmams (Bernis nužudo parankinį šakute, Šonui perpjauna venas skustuvu), pats filmo veiksmas sukasi apie mafiją, nešvarų verslą ir didelius pinigus. Tai būdinga kriminaliniams filmams. Veiksmo filme nėra labai daug, tačiau yra keletas tokių scenų (automobilių lenktynės, susišaudymas, filmas prasideda apiplėšimu ir bėgimu nuo policijos). Ryški drama tarp pagrindinio herojaus ir Irene. Tarp jų tvyro romantiška įtampa, tačiau ji ištekėjusi. Susidorojimas su priešais vyksta dėl moters ir jos vaiko apsaugojimo. Kai kur šių žanrų motyvai sujungiami tiesiogiai (scena lifte prasideda bučiniu, o baigiasi žiauriu susidorojimu su priešu).


Reziumė

Autorius
chewbacca
Tipas
Rašinys
Dalykas
Kinas
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 24, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

„Nepatogus kinas“ festivalio recenzija

Kinas Rašinys rutastos
“Nepatogus Kinas” - vienas gausiausiai lankomų kino renginių Lietuvoje. Tai nekomercinis kultūrinis, socialinis projektas, kurio tikslas – supažindinti visuomenę su žmogaus teisėmis, ar...

Filmo „Rambo III“ recenzija

Kinas Rašinys liberte
„Rambo III“ filmas buvo sukurtas 1988 metais, vykstant Šaltajam karui, tarp dviejų pasaulinių supervalstybių Amerikos ir SSRS. Šis laikotarpis gan sudėtingas ir trapus...