Ar kalbos žaismė reikalinga šiandienos viešajam gyvenimui? Savo požiūrį pagrįskite pavyzdžiais

4 psl. / 970 žod.

Ištrauka

Jau nuo Antikos laikų oratoriai buvo laikomi tarsi menininkais. Jie sugebėdavo žaisti ne tik žodžių reikšmėmis ar įtaigiomis sakinio struktūromis, bet ir įvairiais sąskambiais. Būtent tai ir yra vadinama kalbos žaismė. Ir šis sugebėjimas visuomet buvo svarbus ir vertingas. Toks žongliravimas žodžiais gali padėti pagyvinti dialogą ar kalbą, sutelkti ir prikaustyti žmonių dėmesį ar pasukti jį tinkamu kampu. Šiais laikais, kuomet demokratija ir žmonių tarpusavio dialogas įgauna vis svarbesnę reikšmę, kalbos žaidimas tampa dar vertingesnis ir reikalingesnis. Žmonės dalyvauja įvairiose diskusijose, debatuose ir kituose viešose tarpusavio bendravimo formose, kuriose kalbos valdymas užima bene svarbiausią vietą. Manau, kad kalbos žaismė yra itin reikalinga ir svarbi šiandienos viešėjam gyvenimui.


Turinys

  • Tezė: Žmonės dalyvauja įvairiose diskusijose, debatuose ir kituose viešose tarpusavio bendravimo formose, kuriose kalbos valdymas užima bene svarbiausią vietą.
  • I. Įvairus žaidimas su įvairi garsų sąskambiais gali pritraukti žmonių dėmesį ir padaryti kalbą išraiškingą bei patrauklią.
  • II. Puikus kalbos valdymas mums leidžia pagyvinti pokalbį ar sakomą kalbą bei mintį, taip ją nukreipiant pozityvesne linkme.
  • III. Sugebėjimas tinkamai valdyti žodžius bei jų reikšmes leidžia kontroliuoti situaciją ir norint pakreipti ją tinkama linkme.
  • Apibendrinimas: Neabejotinai kalba yra stiprus ginklas, todėl kiekvienas sugebantis jį tinkamai valdyti yra stipri asmenybė.

Reziumė

Autorius
jeiizy
Tipas
Rašinys
Dalykas
Komunikacija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 1, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Fonetikos kurso sąvokos

Komunikacija Paruoštukė 2015 m. chewbaka
Fonetikos kurso sąvokos. Padės pasiruošti egzaminui ar šiaip nepasimesti fonetikos džiunglėse rašant referatus ir kolius.

Kūno kalbos raiška viešajame kalbėjime

Komunikacija Kursinis darbas 2016 m. eglaitea
Kursinio darbo pirmoje ir antroje dalyse analizuojami moksliniai šaltiniai, trečioje dalyje pateikiami atlikto tyrimo rezultatai, jų analizė bei palyginimas.