Dirbantis žmogus esė

9 psl. / 3021 žod.

Ištrauka

Kažkodėl daugelis nevertina filosofijos. Gal todėl kad mažai gilinasi kas tai. O ar kiekvienas iš mūsų netampame filosofu, kai pradedame dėstyti mintį susijusią su įvairiom, kartais nerealiom teorijom, ar „filosofuoti“ apie dabartinį gyvenimą?
Filosofijos apibrėžčių galima prisirankioti labai daug ir labai įvairių. Jos ir sričių yra labai įvairių, kur gvildenamos įvairios atskiros problemos, ar analizuojama kažkokia tai viena sritis. Seniau buvo daug paprasčiau, gal tiksliau išsireiškus, šiuo metu atrodo, kad tai buvo paprastą, juk filosofija buvo ne atskira sritis, daugiau ji priklausė teologams, buvo maišyta su psichologijos „trupiniais“ ir įvairiom kitom disciplinom, kurios šiuo metu yra atskiros ir pati filosofija turi daug atskirų „barų“ su atskiromis problemomis. Šiuolaikinė filosofija, mano manymu, tai mąstymas apie būtį, kuri suima žmogų ir jau nepaleidžia. Tai mąstymas apie veiksmažodį „yra“. Kaip viskas „yra“ ir kaip yra „yra“.
Visi filosofai kūrė sistemas, kuriose mąstymas susisieja su pasauliu. Tos sistemos aiškina, kaip pasaulis yra, kaip jis egzistuoja ir „veikia“, kaip žmogus „įsipiešia“ į šio pasaulio vaizdą, kaip jis jame gyvena, egzistuoja, kaip jis jame gyvena .
Kur link „suka“ dabartinė filosofija? Galbūt į tai kas svarbiausia buvo tiek anksčiau, tiek ir dabar į žmogaus būtį. Tik anksčiau ta būtis skyla į daugiau mažų problemėlių, taip kaip sistema skyla į posistemes ir filosofija labiau „nugrimzta“ mūsų smulkesnėse problemose ir mintyse, gal todėl nėra tokia galinga ir išraiškinga ir pati mintis, tačiau tai naujosios filosofijos „pavidalas“. Kam aš išdėsčiau savo tokį požiūrį į filosofiją? Ogi tam, kad ir aš kaip ir daugelis šiuo metu „įsuktas“ į gyvenimo smulkmenų sūkurį noriu paanalizuoti vieną temą, teisingiau pakritikuoti ir pareikšti savo nuomonę tema „dirbantis žmogus dykinėjimo menas“. Daugeliui kyla minčių apie darbą ir dirbantį žmogų. Daugelis mums žinomų autorių vis paminėdavo tai savo kūriniuose. Tik kažin ar dabartinis žmogus ir to meto supratimas apie dirbantį žmogų ir darbą išliko tokie pat. Kas tad ribantis ir dykinėjantis žmogus praeityje ir kas dabar? Kas sieja žmogų ir darbą? Ir dar daug kitų klausimų galime išsikelti rašant darbą apie „darbą“. Bandysiu palygint ir pagrįst ar paneigt buvusias teorijas ir pasisakymus ir šiuolaikinį požiūrį, bei savo mintis tuo klausimu.


Turinys

  • Įvadas1
  • Dirbantis žmogus. Dykinėjimo menas2
  • Išvados7
  • Literatūros sąrašas8

Reziumė

Autorius
donatak
Tipas
Rašinys
Dalykas
Filosofija
Kaina
€2.37
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 20, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Ar esama moralės smegenyse? Ar verta būti geram?

Filosofija Rašinys donjana18
Vienintelis tiesiogiai moralinius reiškinius smegenyse suvokiančių tipų yra Volterio tipas, kuris turi dešinės klausos zonos programinį elementą moralę, specializuojasi moraliniais dalykais ir pažiūromis,...

Estetinės formos ir turinio santykis medijų mene

Filosofija Rašinys 2015 m. moksliniaidarbai
Estetikos suvokimas žmonijos kultūrinės evoliucijos eigoje keitėsi. Įvairiose civilizacijose, kintant žmonių požiūriui į juos supantį pasaulį, meninės kūrybos estetinis pradas taip pat kito,...

Estetikos esė

Filosofija Rašinys 2014 m. plantacija
Pateikiamas trumpas estetikos pagrindų esė, siekiant išreikšti savo suvokimą apie meno kūrinį kaip žaidimo formą.