Gėrio ir blogio kova Viljamo Goldingo romane „Musių valdovas“

2 psl. / 589 žod.

Ištrauka

Poetas Valdemaras Kukulas esė „Apie blogį“ rašo apie tai, kad žmogaus pasaulis yra sutvarkytas pagal nepajudinamus pusiausvyros dėsnius bei principus, kaip ir gamta, kosmosas. Užtenka iš žmogaus atimti meilę ir jis taps nepataisomas egoistas, nesiskaitantis nei su šeimos, nei su bendruomenės tradicijomis, dažniausiai tampantis materialinių vertybių vergu. Gėrio ir blogio sąvokos visada buvo ir bus pačios svarbiausios, esminės žmogaus gyvenimo sąvokos. Nuo jų priklauso žmonių gyvenimo būdas ir kokybė. Taigi mano pasirinkta tema –„Gėrio ir blogio kova Viljamo Goldingo romane „Musių valdovas“. Rašinyje aptariama, kaip Goldingo romane atsiskleidžia gėrio ir blogio vaizdiniai bei kova. Taip pat analizuojama, kokia iš tiesų yra žmogaus prigimtis, kas nulemia žmogiškumą.

Pirmiausia reikėtų pasakyti, kad pirmą kartą 1954 metais išleistas „Musių valdovas“ tapo alegoriniu romanu, kuriame V. Goldingas ieško atsakymų į klausimus, kas priverčia žmogų paminti žmogiškumą. Labiausiai jis nerimauja dėl jaunosios kartos likimo: ar ir jai lemta patirti tokį žiaurumą, kaip vyresniajai kartai Antrojo pasaulinio karo metu? Tokį žiaurumą, kai žmogus peržengia ribą tarp gėrio ir blogio. Kodėl autoriui rūpi tokie klausimai? Svarbu pabrėžti, kad romano autorius britas V. Goldingas pats buvo Antrojo pasaulinio karo dalyvis.


Reziumė

Autorius
pauf93
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 21, 2020
Publikuotas
2018 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Ar blogio ir gėrio kova amžina?

Literatūra Rašinys fruitella
Akivaizdi gėrio ir blogio kova vyksta ir Viljamo Šekspyro kūrinyje „Hamletas“. Veikėjai sugrupuoti į dvi stovyklas. Hamletas simbolizuoja gėrį, jis – ryškiausias ir...