Meilės tema lietuvių literatūroje

2 psl. / 632 žod.

Ištrauka

„Meilė – tai ne žiūrėjimas vienas į kitą, o žiūrėjimas kartu ta pačia kryptimi” teigia A. de Sent-Egziuperi. Meilė yra viena pagrindinių žmonijos kultūrinių vertybių. Be to tai - viena pagrindinių temų literatūroje. Lietuvių prozos reformatorius Antanas Škėma romane „Balta drobulė“ ir prozininkas Marius Katiliškis romane „Miškais ateina ruduo“ atskleidžia ypatingus moters ir vyro santykius.


Turinys

  • Lietuvių prozos reformatorius Antanas Škėma romane „Balta drobulė“ ir prozininkas Marius Katiliškis romane „Miškais ateina ruduo“ atskleidžia ypatingus moters ir vyro santykius.

Reziumė

Autorius
vestawww
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 10, 2022
Publikuotas
2022 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Meilės tema lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys 2015 m. dama22
Meilė- plati ir amžina tema, kurią dažnai galima sutikti lietuvių literatūros kūriniuose: meilė tarp vyro ir moters, meilė tėvynei.

Miesto tema lietuvių literatūroje

Literatūra Prezentacija ger2liux
◦Jurgis Savickis – lietuvių prozos novatorius, ekspresionistinės poetikos novelių autorius, įvedęs į lietuvių literatūros tradiciją miesto įvaizdį, ironišką žvilgsnį į savo personažus ir...

Meilės tėvynei tema lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys 2021 m. etudem
Tai yra literatūrinis rašinys, kuriame atskleidžiama meilės tėvynei tema lietuvių literatūroje. Rašydama rėmiausi Maironio ir A. Baranausko kūryba. Šis rašto darbas buvo įvertintas...