Internetinės drabužių parduotuvės duomenų bazė

17 psl. / 1551 žod.

Ištrauka

Įvadas

Duomenų bazė – tai tam tikros informacijos (duomenų) susistemintas rinkinys. Duomenų bazės (DB) skirtos dideliems struktūrinių duomenų kiekiams kaupti, saugoti ir apdoroti pagal vartotojo pateikiamus reikalavimus (Baronas R., Duomenų bazių sistemos).

Šiuo metu sunku surasti tiek mažą, tiek didelę įmonę ar įstaigą, kurioje nebūtų naudojama kompiuterizuota informacijos sistema (IS). Dažnai jos pagalba atliekamos tik elementarios apskaitos funkcijos, pavyzdžiui.: apskaičiuojami darbuotojų atlyginimai, registruojami parduotos ar nupirktos prekės. Atliekant šiuos darbus be kompiuterizuotų informacinių sistemų tektų sugaišti žymiai daugiau laiko, taigi kompiuterinės sistemos šioje vietoje veikia kaip labai stipri ir nepamainoma pagalbinė priemonė. Tokių informacinių sistemų pagrindas duomenų bazė, kurioje kaupiami reikalingi duomenys, tikrinamas jų teisingumas, esant reikalui duomenys koreguojami. Iš DB duomenys gali būti greitai išrinkti pagal įvairius paieškos kriterijus ir pateikti vartotojui atskaitų forma į vaizduoklio ekraną, atspausdinti arba perduoti ryšio kanalais į kitų IS duomenų bazes.

Dažniausiai vartotojui pasiūlomi ne tik duomenų bazėje betarpiškai saugomi duomenys, bet ir sudėtingesnės ataskaitos. Jos suformuojamos kompleksiškai atrenkant, grupuojant, rūšiuojant įvairius žmonių veiklą aprašančius duomenis ir pateikiamos patrauklia tekstine ar grafine forma.

Taigi, jei tenka apdoroti, kaupti ir ilgą laiką saugoti didelius duomenų kiekius, juos panaudoti ne vieną kartą ar iš kelių darbo vietų, be duomenų bazės sunku išsiversti.

Šio darbo pagrindinė idėja yra pasinaudojant Microsoft Office Access programa sukurti internetinės drabužių parduotuvės duomenų bazę, kuri suteiktų galimybę visiems vartotojams patogiai ir taupant laiką pamatyti drabužių asortimentą bei svarbiausią informaciją apie parduotuvės filialus ir jų darbuotojus.

Darbo objektas: internetinės drabužių parduotuvės www.Simka.lt duomenų bazė

Darbo tikslas: Microsoft Office Access pagalba sukurti internetinės drabužių parduotuvės www.Simka.lt duomenų bazę.

Darbo uždaviniai:

  • ü Aprašyti ir pavaizduoti internetinės drabužių parduotuvės www.Simka.lt duomenų bazę;
  • ü Supažindinti darbuotojus ir lankytojus su duomenų bazės valdymu.

Turinys

  • Turinys
  • Įvadas3
  • 1 Internetinės drabužių parduotuvės www.Simka.lt duomenų bazė4
  • 1.1 Reliaciniai ryšiai tarp lentelių4
  • 1.2 Formos ir jų struktūra6
  • 1.3 Užklausos ir ataskaita13
  • 2 Internetinės parduotuvės www.Simka.lt duomenų bazės valdymas15
  • Išvados16
  • Literatūra17

Reziumė

Autorius
laurauske
Tipas
Referatas
Dalykas
Informatika
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 24, 2015
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Logistikos centro „Technika“ duomenų bazė

Informatika Kursinis darbas 2009 m. kosmonaute69
Šis kursinis darbas rengtas Informacinių sistemų ir socialinės duomenų analizės moduliui. Ką sudomins praktinė dalis (pati DB) taip pat yra įkelta prie mano...

Duomenų bazės

Informatika Referatas smilinggirl88
Duomenų bazė (DB) nėra naujas reiškinys informatikoje. Terminas „duomenų bazė“ atsirado XX amžiaus šeštojo dešimtmečio pabaigoje. Duomenų bazių pavadinimas plačiau pradėtas vartoti tik...

Įmonės “X” duomenų bazė

Informatika Referatas 2013 m. ausanci
Teorija apie duomenų bazių struktūrą, jos valdymo sistemą, duomenų bazių praktinį pritaikymą įvairiausiose veiklos sferose yra ganėtinai jauna žinių sritis – ji gyvuoja...

Duomenų bazės kūrimas. Darbo aprašymas

Informatika Laboratorinis darbas 2014 m. kamile191
Darbe aprašoma, kaip buvo sukurta duomenų bazė. Trumpai aprašomos, kokios komandos buvo naudojamos, pateikiami paveikslėliai design view režime.

Mokyklos bibliotekos informacinė sistema ir duomenų bazė

Informatika Kursinis darbas 2019 m. inesa10
Mokyklos bibliotekos informacinės sistemos ir duomenų bazės projektas. Kompiuterizuojamos funkcijos, jų aprašymas, panaudojimo atvejų diagramos, specifikacijos, sekų diagrama. Koncepcinis objektų modelis: kuriamos duomenų...