Lietuvos rusų dramos teatro spektaklio “Vedybos” analizė

3 psl. / 973 žod.

Ištrauka

Įvadas

Spektaklis (pranc. spectacle, iš lot. spectaculum 'reginys') — sceninio meno kūrinys. Spektaklius kuria teatro kolektyvas - aktoriai, dailininkai-dekoratoriai, kompozitoriai, grimuotojai ir kt.,- vadovaujamas režisieriaus.
Dramos spektaklio kūrimas paprastai apima šiuos etapus: pjesės pasirinkimas ir jos adaptacija; vaidmenų paskirstymas trupėje, atsižvelgiant į aktorių galimybes ir amplua; vaidmenų mokymasis; repeticijos; rekvizito, dekoracijų, kostiumų, grimo parengimas; muzikos ir apšvietimo parengimas; generalinė repeticija.
Lietuvos rusų dramos teatro spektaklis "Vedybos" pastatytas pagal Nikolajaus Gogolio komediją "Vedybos".
„Vedybų“ režisierius - Sankt Peterburgo teatro akademijos V kurso studentas Andrejus Čerpinas (g. 1973; kurso vadovas Genadijus Trosteneckis). Jam talkina jauni menininkai (taip pat peterburgiečiai): kostiumų dailininkė Maša Luka (g. 1970), scenografas Aleksandras Mochovas (g. 1974) - abu grupės "Musorščiki", kuriančios įvairius meno projektus, nariai. Spektaklio kompozitorius - Nikolajus Morozovas (g. 1956), nuo 1998-ųjų - G. Tovstonogovo akademinio didžiojo dramos teatro muzikinės dalies vedėjas.
Pagrindinius vaidmenis N. Gogolio "Vedybose" kuria aktoriai Anžela Turčianinova (Nuotaka), Lilija Mračko (Teta), Tatjana Genzel (Piršlė), Sergejus Zinovjevas (Podkoliosinas), Aleksandras Agarkovas (Kočkariovas) ir kiti.
Spektaklio trukmė 2 valandos. Spektaklio premjera įvyko 2004.01.30 dieną.
Tyrimo tikslas – charakterizuoti spektaklį, ištirti, kaip režisūrinis sumanymas buvo įgyvendintas spektaklyje.
Tyrimas atliktas naudojantis G. Kuprevičiaus knyga „Muzika teatre“, ten dešimtoje temoje kaip tik aprašoma muzika komedijoje kokia ji turėtu būti, kokia ji yra ir apskritai, kas tai – komedijos muzika. Taip pat nemažai naudingos medžiagos radau periodinėje spaudoje ( „Literatūra ir menas“, „7 meno dienos“) ir internete ( www.culture.lt, www.poziuris.com) ir kituose. Šiuose leidiniuose aprašomas spektaklis lyginami kelių režisierių pastatymai taip pat yra skaitytojų atsiliepimų.


Reziumė

Autorius
donatak
Tipas
Referatas
Dalykas
Teatras
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 20, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Spektaklio “Žaldokynė” analizė

Teatras Referatas debesiux
Boriso Dauguviečio komedija "Žaldokynė" - seniausias Nacionalinio dramos teatro spektaklis. Iki šiol šis spektaklis bene gausiausiai lankomas žiūrovų, o gudraus ir nuolat dėl...