Skulptūra „Lietuva“, atlikta klijuoto stiklo technika

18 psl. / 2163 žod.

Ištrauka

Mano kūrybinė idėja – stiklo trimatės formos kūrinys - skulptūra „Lietuva“, skirta prisidėti prie Lietuvos valstybės šimtmečio įprasminimo.

Savo sukurtą darbą priskirčiau vaizduojamosios dailės skulptūros šakai. Tai trimatės formos kūrinys, pagal naudojamą medžiagą – stiklo dirbinys. Tuo požiūriu ji artima taikomajai dailei bei architektūrai. Mano skulptūra „Lietuva“ yra paminklinė-memorialinė, atminimo ženklo paskirtį turintis skulptūros kūrinys, skirtas svarbiam įvykiui atminti. Memorialine skulptūra siekiama paminėti svarbius istorinius tautos ar šalies įvykius. Mano baigiamasis kūrybinis darbas atliktas klijuoto stiklo technika, pagrindinis kompozicijos elementas dažytas šilkografijos technika. Tai erdvinės raiškos darbas. Mano kūrybinio darbo vaizdavimo būdas yra sąlyginis, nes galime atpažinti vaizduojamą objektą.

                Mano kūrybinis darbas perteikia pastovų, stabilų, nejudantį vaizdą. Skulptūroje derinamos plokščio stiklo plastiškos minkštos kontūrinės Lietuvos žemėlapio linijos su tiesia ir griežta išilginta stovo forma, bei ovaliu pagrindu. Paprastai skulptūros daromos iš patvarios medžiagos, siekiant, kad išsilaikytų kaip galima ilgiau. Dažniausiai būna naudojamas metalas, medis, akmuo, betonas. Mano skulptūros gamybai panaudota medžiaga – stiklas. Stiklą pasirinkau dėl to, kad mano manymu tiesiog lengviau dirbti su ta medžiaga, kurią pažįsti, su kuria turi bent minimalios darbo patirties. Dėka šiuolaikinių technologijų dabar stiklas tvirtumu bei ilgaamžiškumu gali prilygti marmurui, o iš jo sukurti objektai gali būti blizgūs ir matiniai, skaidrūs ir nepermatomi, įvairiausių spalvų bei faktūrų. Mano skulptūra sudaryta iš trijų dalių – pagrindas, stovas-kolona (pjedestalas) ir ant jo viršaus pritvirtinta pasvira pagrindinė kūrinio detalė – simbolis – Lietuvos žemėlapio siluetas.


Turinys

  • TURINYS
  • 1. UŽBAIGTO DARBO NUOTRAUKA 3 psl.
  • 2. ĮVADAS 4 psl.
  • 3. KŪRYBINIO DARBO MENINIAI BRUOŽAI 5 psl.
  • 4. KŪRYBINĖS SĄSAJOS 6 psl.
  • 5. KŪRYBINIO PROCESO ĮSIVERTINIMAS 8 psl.
  • 6. INFORMACINIAI ŠALTINIAI 10 psl.
  • 7. PRIEDAI 11 psl.
  • 7.1. ESKIZAI 11 psl.
  • 7.2. DARBO EIGĄ FIKSUOJANČIOS NUOTRAUKOS 14 psl.
  • 7.3. ANALIZUOJAMŲ ANALOGŲ PAVYZDŽIAI SU METRIKOMIS 17 psl.

Reziumė

Autorius
teraja
Tipas
Referatas
Dalykas
Dailė
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 25, 2018
Publikuotas
2018 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai

Skara, atlikta šenilo technika

Dailė Referatas teraja
Idėja sukurti skarą kilo pasitarus su dailės mokytoja. Skaros – tautinio kostiumo dalis, kuri iki šiol likus kitų kostiumo dalių „šešėlyje“. Skaros ir...

Koliažas ir jo atlikimo technika

Dailė Prezentacija debesėlis4_
KOLIAŽAS – (pranc.coliage – pripildymas ) tapybos ir grafikos technika, kai paveikslas kuriamas piešiant, spalvinant ir lipdant prie pagrindo popieriaus, audinio ar kitų...