Radviliškio prekinių vagonų depe atliekamų darbų apimčių tyrimas ir ateities prognozės

15 psl. / 1927 žod.

Ištrauka

Tikslas:

Šiandien Europos geležinkelių transporto sistemos tikslas yra veiksmingas, saugus krovinių ir keleivių vežimas kertant valstybinę sieną be jokiu šalutinių formalumų ir apribojimų. Norint pasiekti šį tikslą, privaloma visoje Europoje sukurti kokybiškai patikimą ir kartu lengvai įdiegiamą geležinkelį.

Aktualumas:

Geležinkelis tai yra viena svarbiausių Lietuvos transporto rūšių, pervežant keleivius ir transportuojant krovinius dideliais atstumais. Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo buvo pradėtas nuoseklus Lietuvos geležinkelių sujungimas su Europą, geležinkelių transporto sistemoje. Lietuva turi pakankamai gerai išplėtotą transporto sistemą, dėl geopolitinės padėties. Tai, žinoma,  leidžia Lietuvos geležinkeliams įsitraukti į Europos geležinkelių transporto sistemos veiklą, neatsilikti  nuo pokyčių tarptautinėje krovinių ir keleivių vežimo rinkoje.

 Tam, kad Lietuvos geležinkeliais susidomėtu klientai ir partneriai taip pat siekiant susijungti į Europos geležinkelių transporto sistemą, būtina užtikrinti nenutrūkstamą traukinių eismo organizavimą.

Problema:

 Po Lietuvos nepriklausomybes, geležinkeliams atiteko gana stipriai susidėvėję keliai, pasenę signalizacijos ir susisiekimo įrenginiai, riedmenys bei vagonai. Todėl yra reikalingas kapitalinis remontas, nes be ryšio priemonių ir įrenginių modernizacijos būtu didelė kliūtis Lietuvos geležinkeliams, todėl reikalingas vagonų parko atnaujinimas.

             Tyrimo uždaviniai:

  1. apžvelgti literatūrą.
  2. sudaryti objekto kriterijų sistemą, diagramas.
  3. išanalizuoti prekinius vagonus, kurie yra su pasibaigusiu eksploatacijos laiku, viršiję galiojantį amortizacinį amžiaus normatyvą (30 m.). Dėl kuriu yra padidėję vežamų krovinių eksploataciniai kaštai.

Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. AB „LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ PREKINIŲ VAGONŲ PARKO ANALIZĖ4
  • 2. VEŽAMŲ KROVINIŲ NOMENKLATŪRA IR APIMTYS7
  • 3. RADVILIŠKIO PREKINIŲ VAGONŲ DEPO ANALIZĖ9
  • IŠVADOS13
  • NAUDOTA LITERATŪRA14

Reziumė

Autorius
radikas
Tipas
Referatas
Dalykas
Dizainas ir technologijos
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 27, 2018
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Kirpėjo įrankiai

Dizainas ir technologijos Prezentacija 2016 m. kristexx3
Kirpėjo(s) pagrindiniai įrankiai ir prietaisai Čia aprašomi pagrindiniai prietaisai kurie naudojami kirpėjo(s) darbe

Radviliškio prekinių vagonų depas

Dizainas ir technologijos Referatas 2015 m. radikas
        Pagrindinis praktikos tikslas nagrinėti Radviliškio prekinių vagonų depo atliekamus darbus. Šioje ataskaitoje bus pateikiami ir aptariami duomenys apie dabartinį AB „Lietuvos geležinkeliai“...