Specialiojoje ir gerontologinėje kineziterapijoje taikomi gydomieji pratimai esant kraujotakos sistemos ligoms

11 psl. / 2180 žod.

Ištrauka

Sveikata – tai fizinė, protinė, emocinė, socialinė ir dvasinė žmogaus gerovė. Ligų neturėjimas rodo gerą sveikatą. Tačiau narkotinių medžiagų, alkoholio vartojimas, per didelis informacijos srautas, karai, sukeliantys žmonėms stresą, technokratinio mąstymo vyravimas, nesveikas maistas, užteršta aplinka, judėjimo stoka tik silpniną sveikatą. Žmonės tampa nebeatsparūs virusams, sukeliamam stresui, patiria vis daugiau traumų ir kas metais daugėja įvairaus amžiaus gyventojų, besiskundžiančiu vis prastėjančia savo sveikata.

Visame pasaulyje labiausiai paplitusios širdies ir kraujagyslių sistemos ligos: infarktai, insultai, kraujagyslių ligos. Amerikoje kasmet šiomis ligomis suserga daugiau kaip 70mln. žmonių. Panašiai yra ir kitose šalyse, taip pat ir Lietuvoje. 1990 metais Lietuvoje devynios iš dešimties ankstyvų mirties priežasčių buvo nuo lėtinių ligų arba nelaimingų atsitikimų. Bendroje Lietuvos gyventojų mirtingumo struktūroje 57,9% mirčių buvo dėl širdies ir kraujagyslių sistemos ligų. Viena iš galimybių sumažinti mirties tikimybę nuo širdies ir kraujagyslių ligų yra pakankamas judėjimas kiekvieną dieną.

Judėjimas - biologinis organizmo poreikis, be kurio normali žmogaus veikla yra neįmanoma. Tai gyvybės, veiklumo ir aktyvumo požymis. Nepakankamas judėjimo aktyvumas yra vienas iš didžiausių lėtinių ligų išsivystymo faktorių. Pasak Pasaulio Sveikatos organizacijos, pakankamas judėjimo aktyvumas teigiamai veikia nuotaiką, savigarbą, gerina fizinę išvaizdą ir laikyseną, mažina priešlaikinį mirtingumą ir nutukimą, hipertenziją, širdies - kraujagyslių ligas.

Darbo tikslas:

  1. Išanalizuoti tinkamų gydomųjų pratimų pritaikymą esant kraujotakos sistemos ligoms specialiojoje ir gerontologinėje kineziterapijoje.

Darbo uždaviniai:

  1. Įvertinti kineziterapijos poveikį kardiologinių ligonių pusiausvyrai ir gyvenimo kokybei
  2. Įvertinti skirtingų kineziterapijos metodų poveikis rankos funkcijai po galvos smegenų insulto
  3. Įvertinti skirtingų kineziterapijos metodikų poveikį ligonių fiziniam aktyvumui po miokardo infarkto

Turinys

  • Įvadas3
  • Kineziterapijos poveikis kardiologinių ligonių pusiausvyrai ir gyvenimo kokybei4
  • Skirtingų kineziterapijos metodų poveikis rankos funkcijai po galvos smegenų insulto6
  • Skirtingų kineziterapijos metodikų poveikis ligonių fiziniam aktyvumui po miokardo infarkto8
  • Išvados10
  • Literatūros sąrašas11

Reziumė

Autorius
milda17
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 7, 2019
Publikuotas
2018 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Širdies ligų kineziterapija

Medicina Prezentacija 2011 m. dieviskai
Darbe pristatomos širdies ir kraujagyslių ligos, jų diagnostika, paciento įvertinimas, krūvio paskyrimas ir gydymas.

Gydomieji pratimai baseine esant stuburo ligoms

Medicina Referatas 2014 m. dieviskai
Vanduo gydymui ir ligų profilaktikai taikomas tūkstančius metų. Sukaupta daug duomenų apie teigiamą vandens poveikį žmogaus sveikatai, atsižvelgiant į jo sudėtį,...

Kraujotakos sistema Širdis, kraujagyslės, kraujas

Medicina Prezentacija 2019 m. knzrastodarbai
Žmogaus kraujotakos sistemą sudaro: širdis, kraujagyslės ir kraujas. Kraujo cirkuliacija organizme vadinama kraujotaka. Kraujas teka kraujagyslėmis. Kraujagyslės, kuriomis kraujas išteka iš širdies į...