Antanas Škėma - klausimai, rašinio teiginiai, pastraipa

2 psl. / 1150 žod.

Ištrauka

Klausimai (176 psl.)

1 kl.: Remdamiesi „Balta drobule“ ir savo kultūrine patirtimi, pasvarstykite, ar žmogaus laimė ir gyvenimo prasmingumas visuomet priklauso nuo aplinkybių. Kaip Antanas Garšva atsakytų į klausimą, dėl ko verta gyventi.

2 kl.: Palyginkite Putino romano "Altorių šešėly" ir Škėmos "Baltos drobulės" pagrindinius veikėjus. Aptarkite jų požiūrį į kūrybą.

4 kl.: Nusakykite Škėmos vietą lietuvių literatūroje. Su kokiais lietuvių ir užsienio rašytojais jį būtų galima sieti? Ar Škėmos aprašytas pasaulis jums pasirodė artimas? Kas jums buvo nepriimtina skaitant romaną?

7 kl.: Naujosios emigracijos laikas išryškina asmenybės troškimų ir būtinybės užsidirbti pragyvenimui konfliktą. Romano veikėjo darbas atrodo nesunkus, palyginti su tais darbais, kuriuos lietuviai dirba Airijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje ar kitur. Kam, jūsų nuomone, buvo lengviau - pokario ar dabarties emigrantams? Kodėl?

Kas pasaulyje priklauso nuo žmogaus? (samprotavimas)


Reziumė

Autorius
Sauletekis
Tipas
Referatas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 4, 2022
Publikuotas
2022 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Antanas Škėma skaidrės

Literatūra Prezentacija sunset
Vienas žymiausių XX a. vidurio lietuvių prozinin­kų ir dramaturgų. Savo kūryboje jis išreiškė katastrofų laikotarpio žmogaus pasaulėvoką – vertybių griūties, baimės, grėsmės, nevilties...