Sandėliavimas

20 psl. / 3537 žod.

Ištrauka

Pastaruoju metu visame pasaulyje, o ypač Lietuvoje, vis aktualesnė tampa prekės įpakavimo strategija. Gamintojai yra suinteresuoti parduoti kuo didesnį prekių skaičių, ir kad kuo mažiau prekių pirkėją pasiektų pažeistos dėl netinkamo įpakavimo. Taigi siuolaikinėje rinkoje didelis dėmesys skiriamas produkto pakavimui, jo tobulinimui. Tyrimai rodo, kad prekės įpakavimas atlieka komercinę funkciją, jis pritraukia potencialų pirkėją, skatindamas jo susidomėjimą preke.
Nuo pakavimo medžiagos priklauso ne tik gainio išorinis efektas, bet ir jos pažeidžiamumas bei apsauga uo aplinkos sąlygų. Yra būtina išnagrinėti produkto savybes ir pritaikyti atitinkamas pakavimo medžiagas, atsižvelgiant į kriterijus susijusius su gaminio transportavimu, perkrovimu, saugojimu ir t.t. Taigi, įvertinus gaminio savybes parenkamas efektyviausias transportavimo-įpakavimo būdas, kuris garantuotų produkto vertės išlaikymą pasiekus vartotoją.
Produkto pakavimas yra neatsiejama nuo sandėliavimo dalis. Pagaminta produkcija dažniausiai yra sandliuojama, o ne iš karto pateikiama vartotojui, todėl reikia žinoti pagal kokią informaciją prekės bus sandėliuojamos: ar jos atsargos bus kaupiamos, ar grupuojamos su kitomis prekėmis ir siunčiamos kitur ir t.t. Norint kokybiškai bei efektyviai sandėliuti prekes, reikia atitinkamai pasirinkti sandėliavimo tipą, maksimaliai išnaudojant sandėlio galimybes. Taigi šiame referate bus nagrinėjami atsargų kaupimo, saugojimo ir išdavimo sandėlyje būdai, bei reikalingo tam įpakavimo privalumai ir trūkumai.
Šio darbo tikslas yra panagrinėti kai kurias aplinkybes, lemiančias pakavimo ir sandėliavimo procesą. Darbo uždaviniai yra įvardinti veiksnius, skatinančius pasirinkti vieną ar kitą prekių pakavimo būdą, išsiaiškinti, kokios gaminio savybės ir tolesni tikslai lemia sandėliavimo tipo pasirinkimą, kaip pakavimo medžiaga gali daryti įtaką produkto kokybės išlaikymui transportuojant, sandėliuojant, perkrovinėjant prekes.


Turinys

  • Įvadas3
  • Pakavimas4
  • Gaminių savybės5
  • Sandėlių funkcijos7
  • Sandėlių tipai8
  • Pagrindinės veiklos rūšys sandėliavime10
  • Muitinės sandėliai16
  • Išvados19
  • Literatūros sąrašas20

Reziumė

Autorius
giedrer
Tipas
Referatas
Dalykas
Logistika
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 29, 2013
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
20 psl.

Susiję darbai

UAB ,,X" baldų sandėliavimo sistema

Logistika Referatas 2014 m. vaidute123
Nusakoma pagrindinės sandėliavimo sistemos būdai. Sandėliavimo įrankiai, prietaisai, logistikos metodai. Akcentuojama taip pat personalas ir jų pareigybės.

UAB „APITERAPIJA“ sandėliavimo sistema

Logistika Referatas 2016 m. zymantez
UAB „Apiterapija” įkurta 1993 metais. Įmonė nuo pat pradžių prekiauja Vokietijos kompanijos Schülke&Mayr GmbH dezinfekuojančiomis ir plaunančiomis medžiagomis. Ši kompanija yra pirmoji, kuri...

Sandėliavimo optimizavimas prekybos įmonėje

Logistika Referatas darbaidarbeliai
Lietuvoje sparčiai auga koոkuruojaոčių įmoոių skaičius. Šiomis ԁieոomis, esaոt ոegailestiոgai koոkureոcijai labai suոku įsitvirtiոti bei išlikti ir seոai veikiaոčioms įmoոėms, ir...

Infekcinių medžiagų trasportavimo ir sandėliavimo analizė

Logistika Prezentacija krisss
Darbo tikslas – išanalizuoti infekcinių medžiagų transportavimą ir sandėliavimą. Darbo uždaviniai:Identifikuoti infekcines medžiagas.Aptarti infekcinių medžiagų transportavimą.Išanalizuoti infekcinių medžiagų sandėliavimą.