Verslo planas UAB „Baidarių nuoma“

39 psl. / 7574 žod.

Ištrauka

Mūsų steigiama įmonė pagal Lietuvos Respublikos įstatymus įgaus Uždaros Akcinės Bendrovės statusą, šį sprendimą lėmė įstatyminio kapitalo dydis ir rizikos pobūdis. Kuriama įmonė teiks paslaugas Utenos apskrityje, Šventosios upės ruože. Įkurti šią įmonę Utenoje paskatino noras sukurti įdomų ir pelningą verslą ir tenkinti vartotojų poreikius ne tik vasaros sezono metu, bet ir pavasario, rudens bei žiemos mėnesiais.
Mūsų įmonė UAB „Baidarių nuoma“ siūlys plaukiojimą baidarėmis Šventosios upe, Utenos apskrityje. Siūlysime išmėginti vienvietes baidares tiems, kurie yra aktyvesni, plaukti Šventosios upės vingiais ir sraunumomis. Dvivietės baidarės bus skirtos pasyvesniems turistams, kurie yra atsargesni ir rinksis ramesnes, ne tokias sraunias upės vietas. Mūsų įmonė teiks ne tik vienos, bet ir kelių dienų turistines keliones. Į teikiamos paslaugos kainą taip pat įskaičiuota gelbėjimosi liemenės bei irklų kaina. Prireikus bus galima išsinuomoti ir kitą reikalingą inventorių tai padaryti bus galima nuomos punkte. Mūsų nuomos punktas turės galimybę pasiūlyti grupines vandens keliones. Pagrindinis UAB „Baidarių nuomos“ privalumas būtų tas, kad paslauga bus teikiama Šventosios upėje, pasirenkant maršrutą bei tai , kad tai nėra sezoninė veikla, ji bus teikiama visais metų sezonais, priimtinomis kainomis. Baidarių nuomos įmone, orientuota į aukštą paslaugų kokybę ir konkurencingas kainas, priimtinas vidutines pajamas gaunantiems žmonėms.
Mūsų sumanymo esmė: sukurti naujas darbo vietas, pritraukti klientų tiek iš įvairių Lietuvos miestų, tiek iš užsienio šalių, sukurti įmonės teikiamų paslaugų teigiamą įvaizdį, stiprinti savo poziciją rinkoje išlaikant klientų lojalumą ir pritraukiant naujus klientus, gerinti darbo sąlygas, populiarinti baidarių sportą, gerinti teikiamų paslaugų kokybę taip didinant įmonės pelną. Mūsų paslaugos numatomi privalumai, palyginus su konkurentų paslaugomis yra prieinamos kainos, aukšta kokybė bei kvalifikuotas ir paslaugus personalas. Paslauga tenkins aktyvaus laisvalaikio praleidimo poreikius, o vartotojai aktyviai ir prasmingai praleis savo laisvą laiką, susipažins su Šventosios upės subtilybėmis.
Steigiama įmonė pradės savo veiklą su nuosavu akciniu kapitalu- 310 000 Lt, iš kurių bus 44 250 Lt. skirta pastatui pirkti, 50 000 Lt. įrangai, 147 400 Lt. transporto priemonėms pirkti, 750 Lt. skirta signalizacijos įrengimui, 500 Lt. įmonės steigimo išlaidoms bei pinigų rezervą sudarys 67 100 Lt.
Įmonė priklausys keturiems asmenims, kurie kartu bus ir vieninteliai įmonės darbuotojai bei akcininkai turintys aukštąjį išsilavinimą, reikalingą kvalifikaciją taip pat gerus komunikabilumo įgūdžius. Išskiriami darbuotojai: direktorė – vadybininkė, kuriai priklausys 50 įmonės akcijų, buhalterė su 20 akcijų ir du vairuotojai, kuriems bus skirta po 15 įmonės akcijų. Kiekvienos akcijos nominali vertė 3 100 Lt.
Steigiamos įmonės direktorei- vadybininkei ir buhalterei reikalingas aukštasis arba aukštesnysis išsilavinimas taip pat būtų privalumas praktinio darbo patirtis. Direktorė- vadybininkė privalo turėti vadybininko kvalifikaciją, gebėti vertinti verslo aplinką, analizuoti, sisteminti ir vertinti tyrimų duomenis, priimti sprendimus, įvertinti esamą įmonės veiklą, parengti verslo planą, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą verslo įmonėje, vadovauti darbuotojams ir užtikrinti veiklos kokybę. Žinoti LR įmonių įstatymus, rinkos tyrimo metodus, marketingo komplekso elementus, verslo plano struktūrą ir jos sudarymo metodiką, įmonės strategijos planavimo principus, darbuotojų vadybos pagrindus, kokybės kontrolės būdus, bendruosius apskaitos principus ir finansinės analizės rūšis. Taip pat privalo būti komunikabili ir gebėti bendrauti, puikiai mokėti bent vieną užsienio kalbą, turėti darbo kompiuteriu įgūdžių, būti fiziškai pajėgia, turėti gerą iškalbą.
Buhalterės užduotis - atlikti įvairius apskaitos darbus. Jos veiklos sritys: apskaitos dokumentų ir apskaitos sąskaitų knygų pildymas; apskaitos įrašų apskaitos knygose darymas, turto įrašų darymas; apskaitos dokumentų rengimas; galutinių ataskaitų sudarymas; duomenų apie organizacijos turtą ir finansinę būklę stebėjimas; pajamų mokesčių ataskaitų pildymas; grynojo pelno skaičiavimas ir jo pervedimas į sąskaitą, iš kurios būtų galima jį toliau paskirstyti; mokesčių dokumentų, skirtų pridėtinės vertės mokesčiui ar kitiems mokesčiams, rinkliavoms, pašalpoms ir t.t., administruoti, tvarkymas.
Įmonėje dirbantys vairuotojai/ akcininkai privalės turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, o vienas iš jų DE kategorijos vairuotojo pažymėjimą. Vairuotojai turės nugabenti klientus bei baidares į pasirinkto maršruto pradžia bei pargabenti atgal į bazę. Taip pat jie bus atsakingi už baidarių iškrovimą bei paruošimą plaukimui. Iš vairuotojų nereikalaujamas aukštasis išsilavinimas, tačiau vidurinis išsilavinimas yra būtinas.


Reziumė

Autorius
indstn
Tipas
Verslo planas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€3.70
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 23, 2013
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
39 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Geras

Susiję darbai

AB „ŠA – TOG“ verslo planas

Vadyba Verslo planas gabbare
Naujo verslo ištakos slypi idėjoje. Prieš steigiant įmonę ar pradedant verslą, logišką pirmiausiai turėti gerą verslo idėją. Gera verslo idėja – tai idėja,...

Verslo planas: žaislų nuoma

Vadyba Verslo planas 2013 m. rytoj
Verslo idėja – įkurti parduotuvę, IĮ "Pūkuotukas", teikiančią naujų ir naudotų žaislų nuomos paslaugas ir prekybą.

Gėlių parduotuvės verslo planas

Vadyba Verslo planas 2016 m. neilita
Darbas apie gėlių verslą. Darbe pateikta verslo SSGG analizė, veiklos organizavimas, marketingas, rinkos tyrimas, parduotuvės charakteristika.