Verslo planas: žaislų nuoma

24 psl. / 5244 žod.

Ištrauka

Galvojant apie tai, kam reikalingas verslo planas, pirmiausia į galvą ateina ištrauka iš rašytojo Lewis Carroll novelės „Alisa Stebuklų šalyje“, kuomet Alisa prieina kryžkelę ir paklausia:„Ar galite man pasakyti, kuriuo keliu aš turėčiau eiti?“„Tai priklauso nuo to, kur tu nori papulti“, tarė katinas.„Man iš tiesų nesvarbu, kur“ – atsakė Alisa.„Tuomet nesvarbu, kuriuo keliu eisi“.Mano nuomone, ši scena puikiai įkūnija problemas, kuomet nėra konkretaus tikslo ir plano verslui. Neturint plano verslas iš esmės yra nevadovaujamas ir diena iš dienos įmonės veikla yra tarsi atsitiktinė, nesisteminga – visiška priešingybė toms įmonėms, kurios vykdo gerai apgalvotą verslo planą.Verslo plane išsamiai, tiksliai atsakoma į tokius klausimus: ar verslo idėja perspektyvi, kaip ir kodėl pradėsime savo verslą, bei apima viską nuo to, kaip jį reklamuosime, kas bus mūsų konkurentai iki to, kaip planuojame jį finansuoti ir kas bus mūsų prekės ar paslaugos vartotojai. Verslo planas yra svarbus veiksmų planas tam, kad verslas būtų sėkmingas. Nors geras verslo planas negali visiškai garantuoti kuriamo verslo pasisekimo, tačiau jis gali padėti nueiti ilgą kelią link žlugimo šansų sumažinimo.Šis dokumentas paprastai numato 3-5 metus į priekį ir nusako įmonės maršrutą, kuriuo ji ketina sekti, norėdama didinti pelną. Verslo planas yra itin svarbi pagalba, siekiant efektyviau valdyti savo verslą. Išreiškiant savo mintis ant popieriaus yra lengviau suprasti savo idėją ir pastebėti riziką bei konkrečių veiksmų kryptis, kurių reikia imtis, norint išvengti sunkumų. Planas gali detalizuoti alternatyvios ateities scenarijus ir nustatyti konkrečius tikslus bei uždavinius, kartu su reikalingais ištekliais šiems tikslams pasiekti. Tai priemonė patikrinti naujos idėjos realumą, suskaičiuoti lėšų poreikį jos įgyvendinimui.Verslo planas turi sąžiningai įvertinti stipriąsias ir silpnąsias verslo modelio puses. Jame pateiktos prognozės turi būti realios ir patvirtintos faktais.

Darbo tikslas – parengti IĮ „Pūkuotukas“ verslo planą.

Darbo uždaviniai: 1. Integruoti vadybinius sprendimus ruošiant verslo planą.2. Ištirti rinką Vilniaus mieste, ar reikalingas toks verslas.3. Apskaičiuoti priimtiems sprendimams įgyvendinti reikalingas lėšas.4. Įvertinti rinkos konkurencines sąlygas.5. Įvertinti verslo riziką ir atlikti finansinius, ekonominius skaičiavimus.

Pradedamo verslo ir įmonės aprašymas:

Verslo idėja – įkurti parduotuvę, teikiančią naujų ir naudotų žaislų nuomos paslaugas ir prekybą. Ši idėja gimė, nes pati turiu mažą sesę ir matau, kad naujas žaislas ją (kaip ir daugumą vaikų) domina savaitę, daugiausiai mėnesį, todėl turime sukaupę daugybę niekam nereikalingų žaislų. Vieną dieną atėjo mintis: jeigu galima išsinuomoti filmus, vaizdo žaidimus, drabužius, kodėl gi negalima būtų išsinuomoti žaislų?Planuojama steigti individualią įmonę „Pūkuotukas“. Individuali įmonė nuosavybės teise priklauso fiziniam asmeniui ar keliems fiziniams asmenims bendrosios jungties nuosavybės teise. Savininkas už įmonės skolas atsako visu savo turtu.Įmonė savo veiklą planuoja pradėti 2014-04-01. Pagrindinės prekės – įvairūs nauji bei naudoti žaislai, skirti naujagimiams bei vyresniems vaikams.Įmonės veikla bus orientuota į įvairaus amžiaus klientus, norinčius nupirkti arba išnuomoti žaislus vaikams. Pagrindiniai pirkėjai – tėvai. Vartotojus pritrauksime prekių įvairove, aukštos kokybės aptarnavimu, neaukštomis ir lanksčiomis kainomis. Reikalinga kapitalo suma – 200 000 Lt. 80 000 Lt – nuosavos lėšos, kurias paliko močiutė ir 120 000 Lt bus paimta banko paskola su 6% palūkanomis. Kadangi tėvai turi antrą butą, kurį išnuomodavo, tai paskola bus gauta užstačius motinos turimą nekilnojamą turtą, kuris įvertintas 250 000 Lt. Gavus paskolą ji bus grąžinta per 3 metus. Verslo planas sudaromas 5 metams.

Įmonės misija – mes padėsime žmonėms sutaupyti pinigų, tenkinant savo vaikų poreikius – perkant ar nuomojant jiems žaislus. Taip pat vykdysime įsipareigojimus prieš partnerius ir darbuotojus. Sąžiningai plėtosime parduotuvės veiklą.

Įmonės vizija – tapti pripažinta ir žinoma prekybos ir nuomos žaislų parduotuve ne tik Vilniaus mieste bet ir visame Lietuvos regione.

Įmonės vertybės: • Atsakomybė. Tai garbingas ir sąžiningas elgesys su klientais, pasitikėjimu paremtas bendradarbiavimas su partneriais. Tai socialinė atsakomybė: pagarba žmogui, visuomenei ir gamtai. • Inovatyvumas. Tai nuolatinis noras tobulėti ir keistis bei naujų, pažangesnių darbo priemonių ir metodų paieška; supratimas, kad inovacijos yra mūsų konkurencinio pranašumo pagrindas.• Profesionalumas. Tai sukauptos žinios, įgyta patirtis ir nuolatinis mokymasis, besąlygiškas atsidavimas savo darbui bei atvirumas naujovėms, dalinimasis žiniomis bei įgyta patirtimi su klientais, kolegomis ir partneriais.• Pagarba žmogui. Tai pripažinimas, kad darbuotojai yra sėkmingos veiklos pamatas, įmonės tradicijų bei kultūros puoselėjimas, šiltų, pagarbių santykių su aplinkiniais kūrimas.

Verslo tikslas – suteikti klientams galimybę rasti ir nupirkti / išnuomoti tinkamiausią žaislą savo mažyliams. Tuo pačiu siekiama kuo didesnio pelno ir įsitvirtinimo rinkoje geresnės kokybės paslaugomis ir mažesnėmis kainomis. Bus siekiama kiek įmanoma mažinti įmonės sąnaudas, kelti teikiamų paslaugų kokybę.

Verslo uždaviniai: 1. Sudominti kuo daugiau klientų įmonės teikiamų paslaugų – žaislų nuoma, arsenalu.2. Įsitvirtinti rinkoje, pritraukti kuo daugiau vartotojų naudotis įmonės teikiamomis paslaugomis (prieinamos kainos, nuolaidos kiekvienam klientui).


Turinys

  • Įvadas
  • Įmonės charakteristika
  • Rinkos analizė
  • Marketingo planas
  • Gamybos planas
  • Darbuotojai ir valdymo personalas
  • Finansinis planas
  • Išvados
  • Literatūros sąrašas

Reziumė

Autorius
rytoj
Tipas
Verslo planas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.91
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 8, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
24 psl.

Susiję darbai

Apželdinimo verslo planas: UAB “Želdinukas”

Vadyba Verslo planas kipsas
Mes pasirinkome apželdinimą ir pilna teritorijų tvarkymą. Bendrovės pavadinimas UAB „Želdinukas “. Tokia temą pasirinkta neatsitiktinai, o todėl, kad pradėjom domėtis apželdinimo paslaugomis...

Verslo planas UAB „Baidarių nuoma“

Vadyba Verslo planas 2011 m. indstn
Mūsų steigiama įmonė pagal Lietuvos Respublikos įstatymus įgaus Uždaros Akcinės Bendrovės statusą, šį sprendimą lėmė įstatyminio kapitalo dydis ir rizikos pobūdis. Kuriama įmonė...

Vaikiškų prekių parduotuvės verslo planas

Vadyba Verslo planas 2011 m. astux1996
Steigiant naują įmonę svarbu įvertinti ją supančią aplinką. Labai svarbu numatyti būsimos prekybos įmonės ateitį, nuspręsti ar verta rizikuoti. Gerėjant ekonominiam šalies lygiui,...

Žaislų parduotuvės verslo planas

Vadyba Verslo planas 2015 m. dzastyna
Darbo aktualumas. Verslas paprastai prasideda nuo idėjos, tačiau vien idėjos užsiimti tam tikra veikla neužtenka. Kokia bebūtų originali ar patraukli verslo idėja, pirmiausia,...