Glikolio rūgšties ir deimantinės mikdrodermabrazijos procedūrų komplekso poveikis "žąsies odai" kojų srityje

53 psl. / 10000 žod.

Ištrauka

Problemos aktualumas. Pasak C. Cotellessa (1995) ir S. Beavers (2012) glikolio rūgšties ir deimatinės mikrodermabrazijos procedūrų kompleksas, turi itin gerą poveikį šalinat “žąsies odos” požymius. Remiantis autorių nuomone, abi šios procedūros papildo viena kitą, t.y. skatina odos regeneraciją, lygina epidermio paviršių ir didina drėgmės lygį odoje, kuris yra labai svarbus esant “žąsies odai”.

„Žąsies oda“ medicinoje vadinama Keratosis pilaris. Šis sutrikimas pasireiškia, kai dėl odos sausumo keratinocitai nepasišalina ir kaupiasi prie plauko folikulo, formuodami iškilias papules odos paviršiuje. Susidarius nepraeinamumui, oda gali parausti. Papulės atsiranda žąsto, šlaunų, blauzų srityje, rečiau ant nugaros, veido. Procesas paryškėja šaltuoju metų laiku – rudenį, žiemą, kai keičiantis metų laikams oda ima labiau sausėti. Šis sutrikimas paplitęs jaunų žmonių ir paauglių tarpe,o su amžiumi „žąsies odos“ požymiai mažėja (Jacoby, 2004).

„Žąsies odos“ požymių pašalinimui gali būti naudojama glikolio rūgštis, kuri priklauso alfa hidroksirūgščių (AHA) grupei. AHA - tai natūraliai gamtoje randamos organinės rūgštys, iš kurių labiausiai žinomos yra: glikolio rūgštis, pieno rūgštis, obuolių rūgštis, vyno rūgštis ir migdolų rūgštis Erian ir kt., (2011). Taip pat “žąsies odos” požymiams koreguoti naudojama ir deimantinė mikrodermabrazija. „Deimantinė mikrodermabrazija – tai ypatingai efektyvus odos

šveitimas ,kuris yra saugus ir lengvai kontroliuojamas. Deimantinė mikrodermabrazija pagrįsta deimantinių antgalių naudojimu. Procedūros metu, naudojant deimantinės mikrodermabrazijos aparatą, sluoksnis po sluoksnio švelniai pašalinamos negyvos odos ląstelės. Negyvos odos ląstelės vakuumo pagalba pašalinamos nuo nušveistos odos, tuo pačiu vakuumas suaktyvina odos mikrocirkuliaciją, stimuliuoja fibroblastus kolageno sintezei bei stimuliuoja elastino formavimąsi“ www.histomer.lt.

Tyrimo problema ar probleminiai klausimai. Koks glikolio rūgšties ir deimantinės mikrodermabrazijos procedūrų komplekso poveikis „žąsies odai“?

Tyrimo objektas – deimantinės mikrodermabrazijos ir glikolio rūgšties procedūrų komplekso poveikis “žąsies odai” paveiktai kojų srityje.

Tyrimo tikslas – įvertinti deimantinės mikrodermabrazijos ir glikolio rūgšties procedūrų komplekso poveikį “žąsies odai” kojų srityje

Tyrimo uždaviniai:

  1. Išanalizuoti „žąsies odos“ ypatumus ir glikolio rūgšties bei deimantinės mikrodermabrazijos procedūrų poveikį odai teoriniu aspektu

  1. Atlikti odos būklės testavimus ir drėgmės lygio matavimus procedūrų metu, naudojant vizualinę analoginę skalę, šiurkštumo testavimą ir drėgmės matavimo aparatą „Skintest plus“.

  1. Nustatyti deimantinės mikrodermabrazijos ir glikolio rūgšties procedūrų komplekso poveikį “žąsies odai” kojų srityje.

Tyrimo metodai:

  1. Literatūros šaltinių analizė.

  1. Testavimas.

  1. Foto dokumento analizė.

  1. Atvejo analizė.

Tyrimo rezultatų praktinis reikšmingumas. 2014–04–02 skaitytas pranešimas tema „Glikolio rūgšties ir deimantinės mikrodermabrazijos procedūrų komplekso poveikis „žąsies odai“ kojų srityje“, grožio centro „Prie saulės“ specialistams, siekiant suteikti informacijos apie „žąsies odą“ ir jos sukeltų pokyčių odoje šalinimą, naudojant glikolio rūgštį ir deimantinę mikrodermabraziją. Tyrimo rezultatai taip pat reikšmingi tiriamąjai, Nustatyta, kad šio procedūrų komplekso taikymas padeda pašalinti odos šiurkštumą, sumažinti sausumą ir pašviesinti odos paviršių.


Turinys

  • ĮVADAS8
  • 1.„ŽĄSIES ODOS YPATUMŲ, GLIKOLIO RŪGŠTIES IR DEIMANTINĖS
  • MIKRODERMABRAZIJOS PROCEDŪRŲ ANALIZĖ10
  • 1.1. „Žąsies odos“ ypatumai10
  • 1.2. Glikolio rūgšties poveikis odoje vykstantiems procesams15
  • 1.3. Deimantinės mikrodermabrazijos poveikio „žąsies odai“ analizė19
  • 2. GLIKOLIO RŪGŠTIES IR DEIMANTINĖS MIKRODERMABRAZIJOS PROCEDŪRŲ
  • KOMPLEKSO POVEIKIS „ŽĄSIES ODAI“23
  • 2.1. Tyrimo metodai ir organizavimas23
  • 2.2. Tyrimo rezultatų analizė30
  • IŠVADOS38
  • REKOMENDACIJOS39
  • ŠALTINIŲ SĄRAŠAS40
  • PRIEDAI

Reziumė

Autorius
roberta131
Tipas
Diplominis darbas
Dalykas
Medicina
Kaina
€10.95
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 9, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
53 psl.

Susiję darbai

Pieno rūgšties poveikis kuperozinei veido odai

Medicina Referatas 2020 m. saulions
Problemos aktualumas. Viena iš dažniausių odos problemų yra kuperozė, kai paviršinis išsiplėtusių kapiliarų tinklas tampa ryškus ir matomas. Kapiliarą gaubia jungiamasis audinys ir...