Viduramžiai: istorijos konspektas

17 psl. / 5712 žod.

Ištrauka

1. Karolio Didžiojo imperija (Frankų imperija)• Frankų imperija susikūrė 5 a. Romos imperijos teritorijoje.• Įkūrėjas – Chlodvigas.• Jis priėmė katalikybę.• Valstybės vadovas ir teisėjas buvo karalius. Užkariautas žemes valdė paskirti grafai.• Valstybės galia lėmė:1. Etninis atskirumas2. Ryšiai su netolimomis teritorijomis iš kurių gaudavo paramą karo metu.3. Katalikybės priėmimas.• Didžiausią galybę Frankų imperija pasiekė valdant Karoliui Didžiajam.Imperatoriumi Karolis Didysis vainikuotas 800 m.• Po Karolio Didžiojo mirties 843 m. imperija buvo padalyta į 3 dalis pagal Verdeno sutartį.Imperijos suirimo priežastys:1. Feodai silpnino feodalų priklausomybę nuo karaliaus.2. Milžinišką valstybę sudarė įvairios jėga pajungtos tautos.3. Feodalinis susiskaldymas silpnino centrinę valdžią.4. Po Karolio Didžiojo mirties kilo nesutarimai dėl titulo ir paveldimų žemių.• Karolio Didžiojo vaikaičiai Karolis 2 Plikagalvis, Liudvikas Vokietis ir Lotaras 1 843 m. Verdene padalijo imperiją į 3 dalis iš kurių susiformavo Prancūzija, Vokietija ir Italija.


Reziumė

Autorius
neila
Tipas
Konspektas
Dalykas
Istorija
Kaina
€2.12
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 30, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Istorijos viso kurso konspektas VBE

Istorija Konspektas neila
Konspekte pateiktas visas istorijos kursas, todėl tikrai pravers besiruošiant istorijos valstybiniam egzaminui. Informacija pateikta labai glaustai, todėl lengva mokytis.

Istorijos konspektas

Istorija Konspektas neila
Konspekte yra viskas ko reikia norint gerai pasiruošti istorijos egzaminui. Informacija glausta. Kiekvienoje temoje išskirtos svarbiausios sąvokos, asmenybės, įvykiai. Konspektas buvo parašytas specialiai...

Viduramžiai, istorija

Istorija Konspektas 2018 m. paperplane
Patogus ir aiškus informacijos išdėstymas (lentelės pavidalu) norint greitai pasiruošti istorijos kontroliniui apie viduramžius, krikščionybę, kryžiaus žygius bei to laikmečio universitetus.