Antanas Škėma

2 psl. / 709 žod.

Ištrauka

Svarbiausias Škėmos veikalas, ryškiausiai atskleidžiantis beprotišką „persodinto augalo” būklę,-romanas „Balta drobulė”, parašytas 1952-1954 metais. Ilgą laiką bijota spausdinti, išleido tik 1958 metais. Pasirodžius romanui, daugelis reagavo itin piktai. Laikas parodė, kaip jie klydo. Praėjus pusei amžio nuo parašymo „Balta drobulė” Lietuvoje yra vienas labiausiai skaitomų lietuvių literatūros kūrinių. Nors romane vaizduojami gana tolimi įvykiai, tačiau pagrindinio veikėjo išgyvenimai jaudina ir šių dienų žmones, patiriančius panašius dalykus: tėvų nesantaiką, nelaimingą meilę, savęs neradimo kančią, konfliktą su bukinančia aplinka, absurdo patirtį. Romanas nepateikia gyvenimo prasmės formulės, verčia skaitytoją patį spręsti tuos klausimus, kurie kankina pagrindinį veikėją.


Reziumė

Autorius
GodaStr
Tipas
Konspektas
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 13, 2021
Publikuotas
2021 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Antanas Škėma

Lietuvių kalba Referatas slapuke7
Antanas Škėma - vienas skausmingiausių XX a. lietuvių menininkų. Ne vienam skaitytojui ir kritikui jis atrodė pernelyg nihilistiškas, šo¬kiruojantis, be reikalo peržengiantis gero...

Viskas apie Antaną Škėmą

Lietuvių kalba Konspektas 2015 m. elvinas.
Tai konspektas apie Antaną Škėmą, kuris pravers visiems, kurie ruošiasi laikyti Lietuvių kalbos egzaminą.

Lietuvių kalba: Antanas Škėma

Lietuvių kalba Konspektas 2016 m. besmart
Konspektas/paruoštukė lietuvių kalbos pamokai apie Antaną Škėmą ir jo kūrybą. Taip pat trumpai išnagrinėta "Balta drobulė" bei Antano Garšvos vaidmuo.