Kiaušiniai, jų morfologinė struktūra, technologija

25 skaidr.

Ištrauka

lKiaušinio struktūra yra tobula, jame yra visų maisto medžiagų; lKiaušinius galima vertinti maistiniu, biologiniu ir energetiniu atžvilgiais. lMaistiniu požiūriu – jame optimaliu santykiu yra pasiskirstę baltymai, riebalai, angliavandeniai, neorganinės medžiagos bei vitaminai. Nustatyta, kad kiaušinis savo maistingumu atitinka apie 40 g mėsos, 120-150 g pieno, 4-5 proc. patenkina suaugusio žmogaus paros baltymų, riebalų, neorganinių medžiagų, o vitaminų – 10-30 proc. lTaip pat kiaušinis yra visaverčių ir lengvai pasisavinamų baltymų bei riebalų šaltinis;


Reziumė

Autorius
svajūnė
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 21, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
25 skaidr.

Susiję darbai

Augalų morfologija paruoštukė

Biologija Paruoštukė virgita
Augalų morfologijos istorija. K. Linėjus vienas iš pirmųjų nustatė augalų morfologijos terminus ir trumpus sistemingus augalų aprašymus. XVIII a....

Genų technologijos

Biologija Prezentacija 2015 m. rasto_darbai
Prezentacija skirta 11kl biologijos temai apžvelgti. Išsamiai išnagrinėti genetinės inžinerijos privalumai ir trūkumai bei pateikiami konkretūs pavyzdžiai