Raseinių krašto istorijos muziejus

32 skaidr.

Ištrauka

ž1930 m. Raseinių arešto namai pastatyti  pagal vokiečių architektų projektą.  Arešto namų kompleksą sudarė  dviaukštis  kalėjimo pastatas ir dviejų  fligelių  administracinis – ūkinis pastatas  bei  namelis kalėjimo tarnautojams. Raseinių arešto namų specifika išsiskyrė iš  kitų Lietuvos arešto namų. Nuo 1932 m. čia buvo koncentruotas nepilnamečių, dažniausiai komunistinių pažiūrų, kalinimas iš visos Lietuvos. 1935 m. pradėti arešto namų  praplėtimo darbai – naujai pastatytame  trijų aukštų korpuse buvo įrengta 60  vienučių. 1940 metais arešto namai buvo  įtraukti į Sovietų Sąjungoje egzistavusią  kalėjimų sistemą ir tapo kalėjimu Nr. 9.  Sovietinių ir nacistinės okupacijų metais  kalėjimas buvo perpildytas –nepritariantys  skelbiamai ideologijai Raseinių apskrities  gyventojai kalėjime buvo tardomi ir laukė  nuosprendžio. Po nuosprendžio politiniai kaliniai buvo išsiunčiami į koncentracijos stovyklas toli  nuo Tėvynės. 


Reziumė

Autorius
deimak
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Istorija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 19, 2019
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
32 skaidr.

Susiję darbai

Lietuvių emigracijos istorija

Istorija Referatas donatak
Migracija (lot. migratio – kėlimasis, kraustymasis) – gyventojų kėlimasis iš vienos vietos į kitą. Dėl migracijos šalyje daugėja kitakalbių skaičius, mažėja savos tautos...

Istorija: Kryžiaus žygiai (lentelė)

Istorija Paruoštukė 2015 m. besmart
Paruoštukė istorijos pamokai apie Kryžiaus žygius (visi 8 žygiai + vaikų žygiai). Medžiaga sukonspektuota ir pateikta aiškioje lentelėje (žygis - metai - eiga).

11 klasės istorijos konspektas

Istorija Konspektas 2017 m. royal
Darytas konspektas 11 klasėje, kad būtų lengviau pasiruošti 12 klasės egzaminui. viskas yra išsamu ir būtent tai, ko reikia.