Ką reiškia būti laisvu žmogumi?

1 psl. / 489 žod.

Ištrauka

„Laisvė – tai galimybė elgtis spontaniškai...“, „Laisvė leidžia man nevaržomai judėti, kalbėti, gyventi“, „Laisvė – tai mano būties esmė“ – taip atsakė mano draugai, paklausti, kaip jie supranta žodį laisvė. Kalbant enciklopediškai, laisvė neatsiejama nuo demokratijos sampratos, minčių, požiūrių, įsitikinimų reiškimas laisvai, be cenzūros, tačiau realiai laisvės sąvoką nusakyti tam tikru vienu apibrėžimu yra labai sunku, kadangi ji aprėpia daugelį sričių ir kiekvieno suvokiama skirtingai. Taigi pabandykime pasvarstyti, ką reiškia būti laisvu žmogumi ir ar lengva juo būti?


Reziumė

Autorius
withoutnick
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€2.27
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 2, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
1 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Esu ne mokytojas, bet vertinu 10. Patiko. Yra iškelti probleminiai klausimai, remtasi skaitytais kūriniais, yra citatų. Ir šiaip darbas vertas paskaityti, nes jis yra aktualus kiekvienam.
Patvirtintas užsakymas
Patvirtintas užsakymas
super
Patvirtintas užsakymas
labai rišlus rašinys
Patvirtintas užsakymas
geras
Patvirtintas užsakymas
Labai geras ir kokybiskas darbas

Susiję darbai

Kai kūrinys pavadinamas „klasikiniu“, patvirtinama jo estetinė vertė ir svarba literatūros procese. Ką jums reiškia „klasikos“ sąvoka, kuriuos literatūros kūrinio bruožus išskirtumėte kaip būtinus „klasikiniam“? Pagrįskite savo nuomonę konkrečiais pavyzdžiais

Lietuvių kalba Rašinys lina.vasiliauskaite
Kristijonas Donelaitis, Martynas Mažvydas, Maironis, Žemaitė, V.Šekspyras ir kt.– ar šie autoriai jums ką nors primena? Manau, kad kiekvienas save išprususiu laikantis Lietuvos...

Ką reiškia būti kitokiam?

Lietuvių kalba Rašinys 2021 m. anonimiškumas
Rašinys Ką reiškia būti kitokiam? Remiamasi Oskaro Vaildo kūriniu Doriano Grėjaus portretu ir liaudies kūriniu Eglė žalčių karalienė.