Antano Strazdo idilės „Strazdas“ analizė

5 psl. / 790 žod.

Ištrauka

A. Strazdas buvo vienas lietuvių grožinės literatūros pradininkų. Jo poezija buvo, žinoma, poeto talento jo asmenybės kūrybingumo tiesioginis rezultatas nors ją žymiu mastu stimulavo ir apsprendė toji socialinė kultūrinė bei literatūrinė aplinka, kuri savo ruožtu veikė ir formavo patį A. Strazdą jo idėjinius nusiteikimus kūrybinę pasaulėjautą estetines pažiūras (Vanagas 1968, 181).
A. Strazdas savo idilėse vaizdavo tikrą kaimo gyvenimą, adresuodamas jas tik valstiečiams. Tuo jo idilės iš esmės skiriasi nuo šio žanro klasicistinių kūrinių (Vanagas 1968, 198).Kurdamas liaudžiai, valstiečiui baudžiauninkui, A. Strazdas, galimas daiktas, sąmoningai ėmėsi idilės, kurioje ano meto poetai, vaizdavę valstiečio buitį ir lietę jo visuomeninės padėties klausimus, išreiškė demokratines bei antifeodalines tendencijas.
Lyrinei A. Strazdo pasaulėjautai buvo svetimas epiškas klasikinės idilės pobūdis, tačiau jau rašydamas poetas, atrodo, galvoje turėjo savo idilių (ypač tai liečia „Strazdą”, „Piemenų giesmę”) vokalinę paskirtį (Vanagas 1968, 199).


Reziumė

Autorius
pince18
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 29, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

E.A. Poe „Ovalus portretas“ analizė

Literatūra Rašinys 2015 m. verteja
Edgaras Alanas Po „Ovalus portretas“ išsami analizė. Darbas įvertintas aukščiausiu pažymiu. Pristatytas Europos literatūros paskaitų metu.

Antano Škėmos teksto "Balta drobulė" analizė

Literatūra Referatas 2015 m. skye101
Darbo tikslas: išanalizuoti Antano Škėmos romano Balta drobulė ypatumus. Darbo uždaviniai: Sudaryti Antano Škėmos tekstyną; Aptarti tekste vartojamų žodžių dažnumą; Aptarti dažniausiai...