Spalvos ir garsai Igno Šeiniaus romane „Kuprelis“

2 psl. / 1048 žod.

Ištrauka

Kai skaičiau Igno Šeiniaus romaną „Kuprelis“, mano dėmesį patraukė ne vien tik neeilinė meilės istorija. Rašytojas, kaip puikus impresionistas, savo kūrinyje aprašo daug vaizdų ir garsų. Tai dar labiau leidžia įsijausti į knygą, be to, netgi tos detalės, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo nebūtinos, turi savo prasmę, jomis norima daug pasakyti. Tai lyg metaforos, kurias skaitytojui suvokti nėra lengva, bet suvokus pasidaro išties malonu...

Spalvų motyvai matomi jau pirmajame skyriuje: „Skraidau tolimam, plačiam neregėtų vaizdų pasaulyje. Mėlyni pavasario rūkai jį šiandien dengia; mėlynuose rūkuose jis nuskendęs. Ir regimi laukai, ir žalios pievos, ir vėsios girios ten nuskendę.“ Iš karto galime susidaryti įspūdį, kad pavasario būta išties nuostabaus – rūkas ne pilkas, ne dvelkiantis nykuma, o gražus, mėlynas. Žalios pievos ir girios rodo gamtos atbudimą, o su gamta, kaip žinome, atbunda ir žmogaus dvasia. Grįžta kūrybinės jėgos, kyla svajingi apmąstymai.

„Girios tylios, ramios stovi. Klausos tik, kaip žolė ir javai aplinkui auga.“ Pavasario euforijos pagautas žmogus sugeba įsiklausyti netgi į tylą, net ji jam atrodo prasminga.


Reziumė

Autorius
magnetism
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.08
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 24, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Viskas gerai, tik trūksta pradžios :) Bet čia mano nuomonė ;)

Susiję darbai

Ignas Šeinius "Kuprelis"

Literatūra Prezentacija urte8821
Bendradarbiaudamas „Viltyje“ susipažino su Juozu Tumu-Vaižgantu, kuris rėmė talentingą jaunuolį ir 1913 m. buvo išspausdintas bene geriausiai žinomas Šeiniaus kūrinys, romanas „Kuprelis“.

,,Meilė ir gamta Igno Šeiniaus romane“

Literatūra Rašinys 2022 m. gabrielegk
Rašinys remiantis Igno Šeiniaus "Kuprelis" kūriniu. Aprašoma meilės įtaka žmogaus gyvenime ir santykis tarp žmogaus ir gamtos. Įvertintas aukščiausiu balu.