Dažnai teigiama, kad moterų kuriama literatūra yra savita. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, pagrįskite šią mintį arba ją paneikite.

2 psl. / 980 žod.

Ištrauka

Jau nuo XIX a. pabaigos lietuvių kultūroje ir literatūroje moterų žvilgsnis į gyvenimą darosi vis reikšmingesnis. Išsilaisvinantis, savo vertę ginantis moteriškumas reikalauja teisių politiniame ir socialiniame gyvenime, atsiranda ir moteriškąją savimonę išreiškianti literatūra. Jau pirmieji moterų kūriniai pasižymėjo savita moters patirtimi ir pasaulėjauta, kuri būdinga ir šių laikų moterų kūrybai. Priešingai nei vyriškoje literatūroje, kurioje svarbus yra pasaulį kritiškai tiriantis žvilgsnis, „silpnosios lyties“ atstovių kūriniuose atskleidžiamas gilesnis pasaulio bei žmogaus pažinimas. Nėra abejonės, kad moterų rašoma literatūra pasižymi savitu balsu.


Turinys

  • Turinyje remiamasi įvairių rašytojų kūryba, taip pagrindžiama tema. (Vanda Juknaitė, Bitė Vilimaitė, Šatrijos Ragana, Lazdynų Pelėda)

Reziumė

Autorius
gaabi.i
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 3, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Esama daug dramaturgijos tekstų, kurių herojais pasirinktos istorinės asmenybės. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, aptarkite, koks meninės išmonės ir istorinių faktų santykis tokiuose dramos kūriniuose. Kodėl, jūsų nuomone, rašytojai pasirinko šias asmenybes savo kūrinių herojais?

Lietuvių kalba Rašinys 2015 m. fruitella
Lietuvių kalbėjimo potemė tema: Esama daug dramaturgijos tekstų, kurių herojais pasirinktos istorinės asmenybės. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, aptarkite, koks meninės išmonės ir istorinių...