Ekologinis maršrutas po Ventos regioninį parką

16 psl. / 1890 žod.

Ištrauka

Šio darbo tikslas suorganizuoti detalią ir įdomią ekologinę kelionę į Ventos regioninį parką, kad darbas butų atliktas nuosekliai aš iškėliau tokius uždavinius:Pateikti bendrą regioninio parko charakteristika;Pristatyti lankomus objektus bei siūlomas paslaugas;Detaliai suorganizuoti kelionės maršrutą

Įsteigtas 1992 m.

Plotas 10 630 ha.

Miškingumas 52,7%.

Rezervatai užima 1,1%.

Draustiniai - 35,3%.

Rekreacinė zona - 2,9%.

Įsteigimo tikslas - Ventos regioninis parkas įkurtas siekiant išsaugoti Ventos slėnių kraštovaizdį, jo gamtinę ekosistemą bei kultūros paveldo vertybes, jas tvarkyti ir racionaliai naudoti.

Svarbiausios gamtos vertybės - Ventos, Virvytės, Dabikinės, Uogio, Avižlio upės ir upeliai, jų natūralus hidrografinis tinklas, slėniai su retomis Lietuvoje natūraliomis pievomis, senomis giriomis ir giraitėmis. Upėms būdingos didelės išraiškingos kilpos, slėniams – statūs šlaitai su unikaliomis atodangomis. Europos mastu ypač vertinga Papilės atodanga, kurioje atidengti juros periodo suakmenėjusios faunos kompleksai, buvę žemės paviršiuje prieš 155-130 milijonų metų. Tai unikalus geologinis paminklas.

Papilės seniūnijoje auga 15- ienė liepa, Rudikių ąžuolas. Žibikų pušyne stūkso mitologinis Juodasis akmuo, dar vadinamas Meilės akmeniu.

Svarbiausios kultūros paveldo vertybės - Papilės I ir II bei Gyvolių piliakalniai, daug senkapių. Įspūdingai atrodo bažnyčios, keturi vandens malūnai, iš kurių įspūdingasis Augustaičių - veikiantis. Viekšnių kapinėse gausu XVIII-XIX a. lietinių ir kaltinių kryžių. Paminėtini Daubiškių ir Pavirvytės dvarai su išlikusiais tradicinės medinės architektūros pastatais ir parkais. Ramoniškės kaime stovi koplytstulpis garsiam režisieriui J. Miltiniui atminti.


Turinys

  • Šio darbo tikslas suorganizuoti detalią ir įdomią ekologinę kelionę į Ventos regioninį parką, kad darbas butų atliktas nuosekliai aš iškėliau tokius uždavinius:
  • Pateikti bendrą regioninio parko charakteristika;
  • Pristatyti lankomus objektus bei siūlomas paslaugas;
  • Detaliai suorganizuoti kelionės maršrutą

Reziumė

Autorius
malinka
Tipas
Rašinys
Dalykas
Turizmas
Kaina
€2.05
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 9, 2015
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
16 psl.

Susiję darbai

Biržų regioninio parko turizmo ištekliai

Turizmas Kursinis darbas 2014 m. burbuliookas
Darbas orientuotas į Biržų regioninio parko turizmo išteklius. Teorinėje dalyje analizuojama bendrai turizmo ir išteklių, saugomų teritorijų samprata, todėl puikiai galima šią informaciją...

Darnus turizmas Nemuno kilpų regioniniame parke

Turizmas Prezentacija eglute123
•1992m. Rugsėjo 24d. Lietuvos Respublikos Aukščiausios Tarybos nutarimu buvo įsteigtas Nemuno kilpų regioninis parkas. Jis yra vienas didžiausių regioninių parkų Lietuvoje, savo unikalumu,...